Валентина Коваленко: «Головне в роботі ради - не кількість прийнятих рішень, а те, як їх виконують»

29 квітня 2015, 13:40
«Вечірні Черкаси», №17, 29 квітня 2015 року

Голова Черкаської облради про...

НАЛАГОДЖЕННЯ СПІВПРАЦІ З ДЕПУТАТАМИ:

- Одним із найважливіших завдань для мене було налагодити співпрацю із депутатським корпусом. Нинішній склад обласної ради обраний 2010 року. До перемоги Майдану та саморозпуску фракції Партії регіонів останнім належала більшість в обласній раді. Були побоювання, що після \"майданних\" подій, а також так званої \"сміттєвої люстрації\" депутати-члени партії, що себе здискредитували, не зберуться на сесію або ж саботуватимуть
ухвалення рішень \"нової влади\". Проте більшість депутатів усвідомила персональну відповідальність перед громадою. І я щиро вдячна їм за розуміння та підтримку у цей складний для країни час. Незважаючи на різні політичні уподобання й розбіжності, депутати об\'єдналися. Разом ми провели 10 пленарних засідань, на яких розглянули 223 питання та ухвалили 199 рішень.

ПІДТРИМКУ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ТА УЧАСНИКІВ АТО:

- На цей час область уже втратила близько 80 воїнів-черкащан. Родинам загиблих вручено Почесні грамоти ОДА і облради та нагрудні знаки \"За заслуги перед Черкащиною\", а також виділено по 50 тисяч гривень з обласного бюджету. Усього вже виплаченого 3 мільйони 200 тисяч гривень 64 сім\'ям. Також обласна рада надала матеріальну допомогу 347 військовослужбовцям на суму 643 тисячі гривень. За спільного сприяння голови обласної ради і голови облдержадміністрації у минулому році створено Обласний центр допомоги армії; на базі обласного госпіталю для ветеранів - Центр реабілітації учасників АТО. До статуту центру внесені зміни, які дозволяють брати на лікування політрепресованих, таких громадян в області більше ста. Окрім того, завдяки змінам, внесеним депутатами до програми \"Турбота\" на 2014-2020 роки, передбачено виплату цим категоріям населення щомісячної фінансової допомоги у розмірі 300 гривень. Загалом 51 особі серед політичних в\'язнів та репресованих виплачена допомога у розмірі 63 тисячі гривень.

УПРАВЛІННЯ МАЙНОМ:

- У минулому році три комунальні підприємства області реалізували 19
транспортних засобів: АТП - 14, \"Готельний комплекс \"Дніпро\" - 2, \"Черкасиоблкіно\" - 3. У результаті обласний бюджет отримав 300 тисяч гривень. Від приватизації об\'єктів обласної комунальної власності до бюджету надійшло 495 тисяч гривень. Однак для комунальних підприємств характерним є зношеність виробничих фондів, непомірна енергозатратність, недостатньо висока якість продукції та надання послуг, що позначається на їх фінансовому стані. Тож обласна рада надавала їм фінансову допомогу на 5 мільйонів 605 тисяч гривень. Схвалено рішення про ліквідацію чотирьох комунальних підприємств, два з яких не працювало узагалі: КП \"Облагроліс\" та КП \"Аеропорт Черкаської обласної ради\". Припинена діяльність комунальної установи \"Центр соціологічних досліджень\" та \"Монастирищенське комунальне виробничо-поліграфічне підприємство \"Мрія\". Економічно активними були 24 підприємства, з них 17 - спрацювало прибутково, а одержаний ними прибуток (до оподаткування) становив 1 мільйон 524 тисячі гривень.