понеділок, листопада 14, 2022

Методисти обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників створили Програму інтегрованого варіативного курсу «Моя Черкащина» для учнів 1 – 12 класів (1 год. на тиждень) та літературу до них. Про це повідомив депутат обласної ради, очільник управління освіти і науки ЧОДА Валерій Данилевський.

Так, відповідно до програми «Моя Черкащина» розроблено підручник для 1 класу, підручник-хрестоматію для 5 класу, підручник для 7 класу, який має гриф МОНУ. Крім того, видано методичний посібник для педагогічних працівників, які викладають факультативний курс «Моя Черкащина» в закладах освіти.

Днями перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко взяв участь у спільній онлайн-нараді Міністерства ветеранів України та Української асоціації районних та обласних рад з органами місцевого самоврядування. учасники обговорювали нову ветеранську політику в нашій державі.

Під час дискусії Роман Сущенко акцентував увагу спікерів на важливості підтримки обласних госпіталів.

- Сьогодні маємо ситуацію, коли деякі обласні госпіталі не мають достатнього ресурсу для виплати заробітних плат своїм працівникам. Через це такі важливі на сьогодні заклади втрачають кадровий потенціал. Така ситуація склалася і в Черкаському обласному госпіталі. Тому прошу вас звернути увагу на цю ситуацію і посприяти її врегулюванню, - звернувся до очільниці Мінветеранів Роман Сущенко.