понеділок, вересня 12, 2022

Кабмін додав виробництво та торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, паливом, зберігання палива до переліку бізнесів, які в умовах воєнного стану не можуть розпочинати діяльність на принципах декларування. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 10 вересня.

Депутати обласної ради під час сесії підтримали виділення 400 тисяч гривень з обласного бюджету на придбання обладнання для віртуального кабінету з вивчення математичних наук.

Багато років Черкаська область реалізує амбітний проєкт із втілення робототехніки та STEM-освіти в навчальних закладах. З цією метою на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти для педагогічних працівників створили лабораторії STEM-освіти та робототехніки.

Депутат обласної ради і начальник управління освіти ЧОДА Валерій Данилевський розповів, що за виділені кошти планують придбати інтерактивну панель з програмним забезпеченням, комп'ютер та STEM-комплект для природно-математичних дисциплін. Таким чином панують  розширити лабораторію STEM-освіти і зробити на її базі віртуальну класну кімнату з вивчення математичних предметів. Вона стане ще одним із елементів дистанційного навчання, яким зможуть користуватися вчителі й учні.