середа, червня 29, 2022

Міністерство цифрової трансформації разом із партнерами, блокчейн-екосистемою Binance та Львівським ІТ Кластером, запускає новий проєкт IT Generation. Завдяки йому українці зможуть безоплатно отримати професію у сфері IT.

У липні почнеться приймання заявок від шкіл. А вже в серпні — від студентів.

В Україні наразі нараховується понад 10 млн внутрішньо переміщених осіб, а ІТ залишається однією з небагатьох індустрій, які продовжують стабільно працювати та розвиватися. Попри повномасштабну війну, українські ІТ-компанії зберігають свої потужності, виконують контракти, а отже, потребують кваліфікованих працівників.

Основна мета IT Generation — допомогти талановитим українцям знайти себе в одній з найперспективніших сфер, продовжити працювати та розвивати українську економіку заради перемоги та успішного майбутнього нашої держави.

Молодіжний ресурсний центр запрошує черкащан взяти участь у тренінгах в межах їхнього нового проєкту "Захисти".

Під час навчань тренери, які перебували у зоні бойових дій і мають відповідний досвід, допоможуть учасникам розвинути знання та навички зі зброєзнавства, першої домедичної допомоги та самооборони.

Розклад тренінгів:

- 08.07 - Зброєзнавство: як розібрати і зібрати цей АК-47? (17:00);

- 12.07 - Як надати першу домедичну допомогу і не зашкодити нею іншому (17:00);

- 14.07 - Самооборона: ножовий бій (17:00).

Місце: Молодіжний центр (вул. Хрещатик, 193).

Участь безкоштовна після реєстрації. Кількість місць обмежена, однак реєструватися можна на всі тренінги одразу.

Після повномасштабного російського вторгнення майже третина українців були вимушені покинути свої домівки - Держава реагує на це, створюючи інституційні засади для допомоги внутрішньо переміщеним особам.

28 червня Уряд підтримав пропозицію Мінреінтеграції щодо запровадження посади Уповноваженого з питань ВПО — ключової посадової особи в державі, яка захищає права переміщених громадян.

Уповноважений матиме статус заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та координуватиме формування і реалізацію державної політики щодо внутрішнього переміщення.

Найближчим часом відбудеться призначення Уповноваженого.

Нагадуємо, що з будь-яких кризових питань можна звертатися на гарячу лінію Мінреінтеграції - 1548.

За інформацією Кабінету Міністрів України.