середа, травня 11, 2022

Прикордонники продовжують захищати країну разом з силами безпеки та оборони та боронити державні рубежі. Про це сказав директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України Леонід Баран на прес-конференції у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

- Держприкордонслужба в межах Київської, Сумської та Чернігівської областей вийшла на ділянки відповідальності. Відновлено контроль на ділянці кордону протяжністю 1200 км, дві третини з яких – кордон з рф. Проте, небезпека залишається, тому класичних заходів охорони кордону не достатньо. Зараз продовжуються заходи з детальної перевірки місцевості та облаштовуються додаткові пости, - сказав директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби.

Він додав, що найбільш напружена ситуація в Донецькій та Луганській областях.

Колективи обласної філармонії відновлюють свою роботу. Записують концерти в порожньому залі і транслюють їх онлайн, виступають перед курсантами і волонтерами, аби підбадьорити бойовий дух, і прагнуть поїхати у країни Європи, щоб показати всю красу і самобутність української культури. 

Про те як працює філармонія в умовах війни, де по-особливому реагують на пісню «Ой у лузі червона калина» і навіщо музикантам гастролі в такий нелегкий час - розповів керівник філармонії Юрій Федоряка.

Пісню «Ой, у лузі червона калина» виконували по всій Україні задовго до вторгнення рф

Колективи філармонії за два місяці повністю змінили свій репертуар. Тепер там багато патріотичних композицій, які здатні піднімати дух захисникам і волонтерам у такий непростий час. 

В Офісі Президента запевняють, що вживаються всі заходи для забезпечення країни пальним, і ситуація лише покращуватиметься.

Заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма на брифінгу повідомив,  що в Україну сьогодні доправляють достатньо бензину й дизеля, щоб задовольняти щоденну потребу громадян, тож дедалі більше АЗС будуть відкриватися й реалізовувати пальне.

- Я прошу всіх громадян України зберігати спокій для того, щоб ми могли наситити всі заправки пальним, створити відповідний запас і бути більш захищеними від дій ворога, – наголосив він.

За словами Ростислава Шурми, в країні буде створений додатковий стратегічний запас пального, який буде неможливо розбомбити та знищити. Це забезпечить наявність нафтопродуктів на місяці вперед.

10 травня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів».

Нормативний акт передбачає:

⁃ Розподіл навчання в автошколі (навчальному закладі) на два етапи, що передбачатимуть:

1) теоретичну підготовку, за результатами якої заклад видаватиме слухачу відповідне свідоцтво, яке буде дійсне протягом одного року;

2) практичне керування транспортним засобом, за результатами якого заклад видаватиме слухачу свідоцтво про закінчення практичної підготовки, яке буде дійсне протягом двох років.

Студент ІІ курсу факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Лука Нетяга у складі національної дефлімпійської збірної команди України з дзюдо тріумфально виступив на XXIV літніх Дефлімпійських іграх. Вони нині тривають у бразильському місті Кашіас-ду-Сул. 

У другий змагальний день особистої першості у категорії до 90 кг серед чоловіків він взяв золото. Про це інформують в навчальному закладі спортсмена.

Нагадаємо, XXIV літні Дефлімпійські ігри стартували 1 травня 2022. До складу української команди входить 170 спортсменів з порушеннями слуху. Вони беруть участь у 16 видах спорту.

В загальнокомандному медальному заліку Дефлімпіади українська збірна впевнено перебуває на 1 позиції.