понеділок, січня 24, 2022

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформував черговий рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч.

Рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інституційну привабливість громад у 2022 році. Інформацію для нього надавали самі громади.

З 24 січня українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн, які вони отримали у межах програми єПідтримка за вакцинацію від COVID-19, на придбання ліків у аптеках. Про це повідомляють у Міністерстві соціальної політики.

Відповідну постанову ухвалено 19 січня Кабінетом Міністрів України. Зокрема, постановою розширено дію програми єПідтримка на лікарські засоби, а саме надано можливість людям віком від 60 років спрямувати кошти за отримання базового курсу щеплень від коронавірусної хвороби на придбання ліків за кошти програми єПідтримка в аптечних закладах та інтернет-аптеках.

Придбати можна буде виключно лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці.

Згідно з Указом Президента України №27/2022 четверо черкащан отримали державні відзнаки до Дня Соборності.

Так, орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагородили Мінаєва Бориса Пилиповича – завідувача кафедри Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

ФОП 1-3 групи можуть подати річну декларацію у застосунку Дія. Це можна зробити з будь-якого місця у декілька кліків. Про це йдеться на Урядовому порталі.

- Після запуску перших послуг в Дії зручна податкова онлайн стала новою реальністю для українських підприємців. Сплатити податки та збори ФОП, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди - все це можна зробити на порталі та в застосунку Дія. Зараз до цих послуг ми додали ще подання об’єднаної річної декларації у застосунку для ФОП. Ми максимально спростили послугу, зробили її доступною для кожного підприємця", - зазначив Віцепрем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Усі дані та суми в декларації редагуються. Тому варто уважно перевірити інформацію та виправити за необхідності. Внизу під кнопкою «Підписати та надіслати» можна завантажити PDF-файл із попередньою версією, щоб перевірити заповнені поля.

Як подати декларацію ФОП 1 та 2 груп:

Засідання комісії відбулося під головуванням заступника голови обласної ради Сергія Лісового 21 січня.