четвер, квітня 29, 2021

Учора, 28 квітня, Верховна Рада прийняла в цілому законопроект «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194. Про це йдеться на сайті Децентралізація.

Як повідомлялося, законопроект, зокрема, передбачає передачу землі державної власності за межами населених пунктів (крім земель, які потрібні державі для виконання її функцій) до комунальної власності сільських, селищних, міських рад.

Він також встановлює чіткий механізм порядку фіксування у Державному земельному кадастрі меж громад.

Органи місцевого самоврядування отримують повноваження змінювати цільове призначення земельних ділянок приватної власності.

Також органи місцевого самоврядування, згідно з законопроектом, матимуть повноваження затверджувати детальне планування території за межами населених пунктів.

За повідомленням Канівської міської ради, у середу, 28 квітня, на міському стадіоні проведено Відкритий дитячо-юнацький турнір з футболу серед юнаків, присвячений воїнам АТО/ООС.

У змаганні взяли участь 4 команди: ДЮСШ (м. Яготин); «Роясь» (м. Біла Церква); ФК «Олімп» (м. Сміла); ДЮСШ (м. Канів).

На церемонії відкриття були присутні представники ветеранів АТО/ООС, Канівської міської ради та Канівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відкриваючи змагання, з вітальним словом до їх учасників звернувся капітан Збройних сил України, ветеран АТО Микола Порожній, який наголосив, що цей турнір, присвячений пам’яті славних героїв, які захищали і захищають нашу незалежність під час війни на Сході країни, є традиційним. Заснований він на знак вшанування пам’яті ветеранів АТО/ООС.

«Завдяки їм ми вистояли проти російської агресії, і остаточна перемога буде за нами», – наголосив ветеран.