п'ятниця, липня 31, 2020

31 липня 2020 року заступник голови Шполянської районної ради Лідія Татарина провела позачергову сесію районної ради. У роботі пленарного засідання взяла участь голова райдержадміністрації Наталія Коваль.  

Перед початком пленарного засідання заступник голови районної ради Лідія Татарина оголосила хвилину мовчання в зв'язку з третьою річницею загибелі нашого земляка Івана Носача в ході українсько-російської війни.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства» № 805-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 16 липня 2020 року.

Законом внесено значну кількість змін до Виборчого кодексу, які стосуються всіх видів виборів та всіх етапів виборчого процесу і передбачають коригування більш, ніж 200 з 289 статей цього Кодексу. Про це йдеться на сайті ВРУ.

Як інформує прес-служба Міністерства освіти та науки України, із 1 вересня до закладів освіти допускатимуть лише у масках або респіраторах, водночас на заняттях маски можна буде не використовувати. Педагоги опитуватимуть учнів/студентів щодо їхнього самопочуття і зможуть проводити уроки на відкритому повітрі.

Ці та інші рекомендації щодо організації освітнього процесу 30 липня 2020 року затвердив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

Тимчасові рекомендації розроблено для закладів позашкілля, загальної середньої, фахової передвищої освіти, профтехів і вишів.

Заступниця Міністра Любомира Мандзій пояснює, що вхід до закладу освіти буде можливий лише у захисній масці або респіраторі. У період карантину до закладу не допускатимуть батьків або супроводжуючих осіб – крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю.

За повідомленням Ротмістрівської ОТГ, у більшості сіл громади уже провели повну заміну котлів на твердопаливні. Ось і зараз у селі Ковалиха споруджується котельня, що обігріватиме місцеву гімназію.

Як розповідає голова Ротмістрівської ОТГ Володимира Ховайба, котельня у Ковалисі споруджується гуртом, толокою. За кошти бюджету громада придбала котел, бетон та блоки для стін,  будматеріали для покрівлі надало СТОВ «Перемога», дошки - ПП Сопільняк.