У Монастирищі провели сесію районної ради та відзначили День місцевого самоврядування

10 грудня 2018, 17:25
У Монастирищі провели сесію районної ради та відзначили День місцевого самоврядуванняЯк повідомляють у Монастирищенській районній раді, 7 грудня 2018 року в залі засідань будинку рад відбулося пленарне засідання чергової тридцятої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Микола Орендарчук.

У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Леся Онищак, голова районної державної адміністрації Олег Недогода, голови територіальних громад району, начальники окремих управлінь і відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ і організацій району, представники місцевих засобів масової інформації.

До порядку денного вісімнадцятої сесії було включено 28 питань. У роботі сесії районної ради взяли участь 25 її депутатів.

У Монастирищі провели сесію районної ради та відзначили День місцевого самоврядуванняНа початку роботи засідання обранці району ухвалили звернення депутатів Монастирищенської районної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства, Міністерства інфраструктури України, ПАТ «Укрзалізниця», регіональної філії Одеська залізниця ПАТ «Укрзалізниця» щодо недопущення закриття залізничної станції «Монастирище».

Далі – розглянули і ухвалили програму підвищення ефективності та зменшення споживання енергоносіїв Монастирищенського району на 2019-2021 роки.

У ході роботи депутати внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік, продовжили термін дії районної програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2019-2022 роки, а також звільнили від плати за утримання дітей пільгових категорій школи-інтернат спортивного профілю «Обдарованість».

У Монастирищі провели сесію районної ради та відзначили День місцевого самоврядуванняЖваве обговорення викликав розгляд питань щодо пониження ступенів та зміни назв окремих закладів загальної середньої освіти району. Інформувала з даного питання начальник відділу освіти РДА Тетяна Ганжала, яка зазначила, що після проведених розрахунків та відповідного аналізу, враховуючи рішення колегії Монастирищенської районної державної адміністрації від 31.10.2018, прийнято рішення винести це питання на розгляд депутатського корпусу районної ради.

Заслухавши та обговоривши інформацію керівника галузі, директорів цих закладів освіти, сільських голів, за результатами голосування понижено на один ступінь Лукашівський, Попуднянський, Сарнівський, Терлицький, Шабастівський заклади загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Долинківський – до початкової школи І ступеня.

У Монастирищі провели сесію районної ради та відзначили День місцевого самоврядуванняДалі депутати розглянули низку питань щодо управління майном комунальної власності: внесли зміни до районної програми благоустрою та утримання центральної площі міста на 2017-2020 роки, надали дозвіл на оголошення конкурсу на право оренди частини приміщення, розташованого по вул.Жовтневій,6 та частини приміщення вхідної арки до міського скверу, надали дозвіл комунальному видавничо-поліграфічному підприємству «Мрія» на користування кредитним лімітом (овердрафт) в сумі 25 000 грн, а також передали на баланс районному будинку культури зовнішню мережу освітлення центральної площі міста Монастирища.


У Монастирищі провели сесію районної ради та відзначили День місцевого самоврядуванняУ ході сесії депутати затвердили встановлення надбавок за вислугу років голові районної ради та заступнику голови районної ради та затвердили технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок в адмінмежах Терлицької, Лукашівської сільських рад та земельних ділянок приватної власності.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення.

Після завершення роботи сесії голова районної ради та голова райдержадміністрації привітали присутніх депутатів та працівників органів місцевого самоврядування району зі святом – Днем місцевого самоврядування в Україні, відзначивши грамотами і подяками депутатів районної ради, трудові колективи місцевих рад, багатьох посадовців органів місцевого самоврядування.

Урочистості завершив віночок музичних вітань від працівників та вихованців закладів культури району.