На сесії Тальнівської районної ради Валентина Любомська прозвітувала про діяльність ради за звітний період

10 грудня 2018, 11:22
На сесії Тальнівської районної ради Валентина Любомська прозвітувала про діяльність ради за звітний періодЯк повідомляють у Тальнівській районній раді, 7 грудня 2018 року голова районної ради Валентина Любомська провела 29-у сесію районної ради сьомого скликання. На початку у фойє депутати та запрошені мали нагоду оглянути виставку малюнків під назвою «Від самоврядування в школі – до самоврядування в державі», організовану відділом освіти райдержадміністрації.

Відкриваючи роботу сесії, Валентина Олександрівна зазначила, що в листопаді на Тальнівщині відзначалися День Гідності та Свободи, День пам’яті жертв голодоморів, Міжнародний день волонтера, а в перших числах грудня – День Збройних Сил України та День місцевого самоврядування.

«На жаль, сьогодні серед нас немає трьох відомих на Тальнівщині волонтерів, дев’ять наших земляків загинули на сході України, захищаючи незалежність нашої Вітчизни, один - на майдані під час Революції Гідності. – зауважила Валентина Любомська. – Відійшли у вічність і ряд колишніх учасників АТО, Операції об\'єднаних сил, депутатів місцевих рад, ветеранів місцевого самоврядування».

Голова районної ради запропонувала хвилиною мовчання вшанувати їх пам’ять.

На сесії Тальнівської районної ради Валентина Любомська прозвітувала про діяльність ради за звітний періодПотім Валентина Любомська привітала депутатів районної ради, сільських голів, які відзначали свій день народження у міжсесійний період.

Затвердивши порядок денний, депутати перейшли до розгляду питань.Першим серед них було заслухано звіт голови районної ради про діяльність з січня по грудень 2018 року.

Валентина Олександрівна зазначила, що як голова районної ради вона прагнула організувати роботу так, щоб рада діяла конструктивно і послідовно в межах Конституції, законів України, Регламенту, із врахуванням інтересів виборців, поєднання місцевих і державних інтересів, відповідальності перед районною територіальною громадою з урахуванням прийнятих радою рішень, а також рішень президії, постійних депутатських комісій та пропозицій депутатів районної ради.

На сесії Тальнівської районної ради Валентина Любомська прозвітувала про діяльність ради за звітний періодОкремо голова районної ради разом з депутатами визначила пріоритети у діяльності районної ради у 2019 році.

Зокрема, увагу буде приділено подальшому зміцненню матеріально-технічної бази, кадрового потенціалу медичних закладів району; підвищенню ефективності місцевого самоврядування, створення умов для збалансованого розвитку району; вдосконаленню координації роботи з райдержадміністрацією та підвищення якості здійснення нею делегованих їй радою повноважень; посиленню контролю за виконанням ухвалених рішень районної ради та наданих законами України повноважень; продовженню роботи із впровадження енергозберігаючих технологій у закладах соціальної сфери району; раціональному використанню районного бюджету та об’єктів комунальної власності тощо.

Наступним розглядалося питання внесення змін до районного бюджету на 2018 рік. З ними присутніх ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак.

В подальшому депутати затвердили Програму вдосконалення первинної медико-санітарної допомоги у Тальнівському районі на 2018-2021 роки та внесли зміни до районної комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки і до Порядку забезпечення пільгових категорій населення Тальнівського району пільгами на проїзд в межах району.

На сесії Тальнівської районної ради Валентина Любомська прозвітувала про діяльність ради за звітний періодТакож окремо ухвалено рішення про забезпечення пільгових категорій населення Тальнівського району пільгами на проїзд в межах району у 2019 році; затверджено акт прийому-передачі Тальнівською центральною районною лікарнею житлового будинку та надано дозвіл Тальнівській центральній районній лікарні на списання з балансу основних засобів.

Далі було затверджено 2 технічних документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які розміщені в адмінмежах Лісівської та Мошурівської сільських рад за межами населених пунктів, а на завершення роботи заслухано інформацію прокурора Звенигородської місцевої прокуратури Дмитра Пархоменка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території району та начальника відділу освіти райдержадміністрації Лариси Коваль про стан дотримання температурного режиму в навчальних закладах району в зимовий період.