У селі Шарин на Уманщині відкрито Алею пам’яті захисників України

10 грудня 2018, 12:02
У селі Шарин  на Уманщині відкрито Алею пам’яті захисників УкраїниЯк повідомляють в Уманській районній раді, днями у селі Шарин за участю представників органів влади району, депутатів районної та обласної рад, військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил України, сільських, селищного голови, учнівської молоді, жителів села відкрито Алею пам’яті захисників України.

Епіграфом урочистого відкриття стали віршовані рядки Василя Симоненка: «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!»

Захід розпочався із виконання Державного Гімну України та підняття Державного Прапора.

У центрі уваги – члени сімей загиблих мешканців району, які прийшли з портретами Героїв-земляків.

У селі Шарин  на Уманщині відкрито Алею пам’яті захисників УкраїниПраво відкрити пам’ятний знак «Полеглим синам Уманщини в боротьбі за незалежність України» було надано батькові загиблого воїна в зоні АТО Юрію Рижаку, голові районної ради Оксані Супрунець, керівнику апарату райдержадміністрації Наталії Сиротюк, військовому комісару Уманського об’єднаного військового комісаріату Олександру Борисюку.

Звертаючись до присутніх, Оксана Супрунець зазначила, що кривава військова агресія на Сході України ледь не щодня забирає життя найкращих українських синів, серед яких - уродженці Уманського краю. Щойно відкрита Алея пам’яті буде щодня нагадувати кожному з нас про те, що воля і незалежність Української держави дістаються нам дорогою ціною. Але найкращим пам’ятником для наших полеглих Героїв буде наша перемога над ворогом, наша єдність, наша національна гідність та пам’ять про них.

У селі Шарин  на Уманщині відкрито Алею пам’яті захисників УкраїниОксана Анатоліївна висловила слова вдячності депутатському корпусу Шаринської сільської ради та очільнику сільської громади Зінаїді Мельник за реалізацію проекту з увічнення пам’яті захисників Української держави, а також всім, хто причетний до встановлення цього меморіального знаку.

Вона вручила Подяки районної ради та райдержадміністрації депутату обласної ради Євгенію Клімову, депутату Уманської районної ради Миколі Кравчуку, директору ФГ «Кравчукове» Ганні Кравчук, директору ПП «Лагуна» Михайлу Возному та приватному підприємцю Володимиру Горяному.

За багаторічну сумлінну працю на посаді очільника Шаринської сільської громади, високий професіоналізм, активну громадянську позицію та реалізацію проекту з увічнення пам’яті захисників Української держави Зінаїді Миколаївні Мельник було вручено Почесну грамоту Уманської районної ради.

У селі Шарин  на Уманщині відкрито Алею пам’яті захисників УкраїниПрисутнім на заході матерям Уманщини, які втратили синів в неоголошеній війні на Донбасі, голова районної ради Оксана Супрунець та керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк вручили українські хустини, а дітям – подарували ікони.

Цього дня відзнакою Міністерства оборони України – нагрудним знаком «Обов’язок виконано з честю», нагороджено загиблого героя Уманщини Скуса Олександра Дмитровича (посмертно).

З нагоди Дня Збройних Сил України Оксана Супрунець та Наталія Сиротюк вручили жителям району відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції». Їх отримали: Сокіл Павло Васильович із с. Іванівка, Слободяник Віталій Русланович – із с.Свинарка, Парфенюк Петро Савович – із с. Юрківка, Захарчук Сергій Адамович – із с. Ладижинка.

З нагоди Міжнародного дня волонтера Подяками районної ради та райдержадміністрації були нагороджені головний зоотехнік ФГ «Агрофірма «Базис» Осадченко Володимир Іванович; вчитель комунального закладу «Бабанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-II ступенів» Трохименко Сергій Іванович.

Чин освячення Алеї пам’яті здійснив священик Свято-Успенської церкви, що в селі Ропотуха, протоієрей Георгій.

Захід завершився хвилиною мовчання, покладанням лампадок та квітів до підніжжя пам’ятного знаку.

Після цього голова районної ради Оксана Супрунець, керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк та Шаринський сільський голова Зінаїда Мельник відвідали сільське кладовище та поклали квіти до могили учасника Революції Гідності Володимира Рижака, який у 2014 році загинув в зоні АТО.