Відбулося пленарне засідання тридцять четвертої сесії Чигиринської районної ради

06 грудня 2018, 13:31
Відбулося пленарне засідання тридцять четвертої сесії Чигиринської районної ради5 грудня відбулося пленарне засідання тридцять четвертої сесії Чигиринської районної ради, яке провела очільниця представницького органу місцевого самоврядування Валентина Алєксєєвець.

У її роботі взяли участь депутат обласної ради Павло Захарцев, сільські голови, керівники відділів, управлінь, служб райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій.

Перед початком роботи сесії голова районної ради привітала усіх присутніх із Міжнародним днем волонтера та наступаючим святом – Днем місцевого самоврядування. Валентина Іванівна вручила Почесні грамоти Черкаської обласної ради депутатам районної ради Олександру Алєксєєвцю та Наталії Ліщенко, заступнику начальника управління – начальнику відділу з питань виплати пенсій №8 управління з питань виплати пенсій головного управління Пенсійного фонду України Оксані Філоненко, начальнику відділу персоніфікованого обліку отримувачів пільг управління соціального захисту населення Чигиринської райдержадміністрації Олені Крячко та секретарю Матвіївської сільської ради Марії Саченко. Окрім того також було нагороджено грамотами Чигиринської районної ради найактивніших представників місцевого самоврядування Чигиринщини.Відбулося пленарне засідання тридцять четвертої сесії Чигиринської районної ради

Розпочали роботу депутати із розгляду районних програм.

Першим проекти програм представив головний лікар Чигиринської ЦРЛ Ігор Огиренко. В результаті розгляду депутати погодили та прийняли районну Програму «Репродуктивне здоров’я на 2019-2020 роки», районну комплексну Програму імунопрофілактики та захисту від інфекційних хвороб населення району на 2019-2020 роки, районну цільову Програму «Цукровий діабет на 2019-2020 роки», районну цільову Програму «Орфанні захворювання» на 2019-2020 роки, районну цільову соціальну Програму протидії ВІЛ - інфекції /СНІДу на 2019-2020 роки, районну комплексну Програму протидії захворюванню на туберкульоз у 2019-2020 роках.Відбулося пленарне засідання тридцять четвертої сесії Чигиринської районної ради

В ході роботи сесії депутати ознайомилися із звітом голови районної ради про діяльність за період з грудня 2017 по грудень 2018 року.

«Все, що зроблено за звітний період, є результатом колективної праці кожного депутата, постійних комісій, президії районної ради, сесійної діяльності, роботи виконавчого апарату районної ради, співпраці з районною державною адміністрацією, міською та сільськими радами, керівниками підприємств, установ та громадськості району. Підсумовуючи роботу за звітний період, можна сказати, що цей час ми подолали без гострих політичних конфліктів у раді, за що я щиро вдячна всім депутатам та громадськості», - зауважила Валентина Алєксєєвець.

Протягом звітного періоду проведено 11 пленарних засідань. В сесійному режимі розглянуто 99 питань різного змісту та напрямку. Депутатами схвалено 2 звернення до вищестоящих органів влади, відбулося 3 засідання Консультативно-координаційної ради. На виконання прийнятих районних программ, які фінансуються за рахунок коштів районного бюджету у 2018 році було спрямовано кошти в сумі 9 мільйонів 83,9 тис. грн.

Окрім того, Валентина Іванівна акцентувала увагу на співпраці районної ради та районної державної адміністрації, питаннях реалізації спільних проектів, забезпеченню належного функціонування соціальної сфери, закладів освіти, медицини, культури.

Разом з тим, голова районної ради прозвітувала про роботу виконавчого апарату щодо здійснення державної регуляторної політики у 2018 році та ознайомила із планом роботи районної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.

Далі депутати прийняли районні програми «Військовий резерв» Призовна дільниця» та «Територіальна оборона» на 2019-2020 роки, з проектами яких ознайомив заступник військового комісара з територіальної оборони районного військового комісаріату Владислав Маслак.Відбулося пленарне засідання тридцять четвертої сесії Чигиринської районної ради

В свою чергу було прийнято Програму фінансового забезпечення діяльності Чигиринської районної територіальної виборчої комісії під час підготовки і проведення перших місцевих виборів у 2018 році та програму щодо організації проведення та фінансування в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чигиринського району громадських робіт на 2019-2020 роки.

Про внесення змін до рішення районної ради про районний бюджет на 2018 рік доповів начальник фінансового управління Володимир Федченко.

Також народні обранці розглянули та затвердили технічні документації з грошової оцінки земельних ділянок, погодили та внесли доповнення до додатку районної програми надання шефської допомоги, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2018 – 2022 роки та заслухали звіт головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Чигиринський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Чигиринської районної ради» Олексія Чабана щодо виконання умов контракту за період роботи на посаді керівника закладу та звіт Ігоря Огиренка щодо його діяльності на посаді головного лікаря Чигиринської центральної районної лікарні за період 2017 – 2018 років.

З усіх питань порядку денного було прийнято відповідні рішення.