Депутати Уманської районної ради ухвалили низку важливих рішень

30 листопада 2018, 18:33
Депутати Уманської районної ради ухвалили низку важливих рішеньЗа інформацією Уманської районної ради 29 листопада 2018 року голова цієї районної ради Оксана Супрунець провела тридцять шосту сесію районної ради.

У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови місцевих рад усіх рівнів, представники районних закладів та установ, керівники правоохоронних органів, представники місцевих засобів масової інформації.

Сесія розпочалась із привітань та відзнак з нагоди прийдешнього свята - Дня місцевого самоврядування.

Керівники району Оксана Супрунець та Євгеній Данченко вручили почесні грамоти районної ради та райдержадміністрації цілій когорті представників органів місцевого самоврядування. Депутати Уманської районної ради ухвалили низку важливих рішень

Першим питанням порядку денного став звіт голови районної ради Оксани Супрунець про діяльність за період роботи з грудня 2017 року по грудень 2018 року.

«Характеризуючи роботу районної ради, варто зазначити, що представницький орган району працював стабільно й послідовно, забезпечуючи розвиток Уманщини за пріоритетними напрямками, визначеними Стратегією розвитку Уманського району на період до 2020 року, а також розв’язуючи поточні питання життя територіальних громад, не перетворюючись на арену політичного протистояння. Разом із вами ми прагнули організувати роботу так, аби районна рада якомога повніше та ефективніше виконувала свої обов’язки, передбачені чинним законодавством, і головне – компетентно приймала відповідні рішення», – зауважила Оксана Супрунець.

У своєму виступі Оксана Анатоліївна наголосила, що за звітний період склад депутатського корпусу районної ради та діючих депутатських фракцій не змінився, продовжують активно працювати 5 постійних комісій районної ради та 4 депутатські фракції. Посадовець коротко зупинилася на основних аспектах своєї роботи на посаді керівника районної ради та діяльності депутатського корпусу сьомого скликання у 2018 році.Депутати Уманської районної ради ухвалили низку важливих рішень

Протягом звітного періоду було скликано 9 сесій районної ради, з них відбулося 3 чергових та 6 позачергових, проведення яких було зумовлено нагальними питаннями сьогодення. Під час сесій розглянуто понад 140 питань, за результатами сесій ухвалено 135 рішень.

Депутатським корпусом підтримано 6 звернень до вищестоящих органів влади, прийняття яких було зумовлено нагальними потребами.

За звітний період проведено 40 засідань постійних комісій, загалом комісіями розглянуто понад 170 питань.

Як зазначила у своєму виступі очільник районної ради, протягом звітного періоду на контролі в районній раді перебувало 50 районних цільових програм, знято з контролю у зв’язку із закінченням терміну дії 4 програми, внесені зміни до 17 програм та затверджено 19 нових програм. Також протягом 2018 року було заслухано 5 інформацій про хід виконання районних цільових програм.

Особливим за значимістю завданням, як наголосила Оксана Супрунець, у звітному періоді було формування, затвердження та наповнення районного бюджету.

Також районна рада спільно з профільними підрозділами районної державної адміністрації здійснює підготовку ряду питань з оптимізації мережі комунальних закладів Уманщини.

Окрім того, Оксана Супрунець виокремила ті соціальні проекти, що були реалізовані на теренах Уманщини за фінансової підтримки депутатів районної ради впродовж нинішнього року. Голова районної ради висловила вдячність депутатському корпусу за допомогу й активність у роботі, досягнення компромісу при розгляді бюджетних питань та схваленні виважених рішень; районній державній адміністрації – за співпрацю і взаєморозуміння щодо вирішення найактуальніших проблем району; очільникам сільських територіальних громад - за підтримку, плідну співпрацю та розуміння проблем жителів району.

Звіт голови районної ради депутати схвалили, адже у 2018 році за її ініціативи й безпосередньої участі в районі виконано багато добрих справ.

Далі депутати розглянули питання про виконання районного бюджету за 9 місяців 2018 року, про що доповідав начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк.

Важливим питанням порядку денного сесії стало внесення змін до рішення районної ради від 21.12.2017 року №26-4/VII «Про районний бюджет на 2018 рік». Як поінформував депутатів Микола Івасюк, зміни до районного бюджету зумовлені надходженням субвенції з обласного бюджету на фінансове забезпечення робіт щодо заготівлі необхідної кількості протиожеледних матеріалів та організації робіт з обробки доріг протиожеледними матеріалами, снігоочищення автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Також надійшла медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування хворих на цукровий діабет. Виділено й кошти з державного бюджету районному бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню.

Окрім того, депутати схвалили план діяльності Уманської районної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік та внесли зміни до плану на 2018 рік; затвердили Положення про конкурс на посаду керівника комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської районної ради та Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників підприємств - об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища району; внесли зміни до Програми підтримки органів місцевого самоврядування в Уманському районі на 2017-2018 роки, а також розглянули ряд питань, що стосувалися об’єктів комунальної власності та затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.