На сесії Шполянської районної ради внесено зміни до районного бюджету

28 листопада 2018, 17:21
На сесії Шполянської районної ради внесено зміни до районного бюджетуЗа інформацією Шполянської районної ради 28 листопада 2018 року в сесійній залі відбулася позачергова тридцята сесія районної ради VІІ скликання, яку провів голова районної ради Олександр Кузуб.

У роботі пленарного засідання взяли участь депутати районної ради, голова райдержадміністрації Володимир Потапенко, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, сільські голови, працівники виконавчого апарату районної ради, засоби масової інформації.

Розпочалося пленарне засідання хвилиною мовчання. Учасники засідання вшанували пам’ять земляка, жителя с. Валява, який загинув в зоні АТО, захищаючи цілісність та незалежність нашої держави.

Затвердивши порядок денний, що був запропонований на засіданні постійних комісій та президії, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Значну увагу депутати приділили розгляду питань про внесення змін до районного бюджету та внесенню змін до Програми фінансової підтримки редакції Шполянського районного телебачення і радіомовлення.На сесії Шполянської районної ради внесено зміни до районного бюджету

З цього питання виступила начальник фінансового управління Оксана Голуб, яка зазначила, що пропонується визначити доходи районного бюджету у сумі 359732,6 тис. грн., в тому числі доходи загального фонду районного бюджету 349295,8 тис. грн., доходи спеціального фонду районного бюджету 10436,8 тис. грн., в тому числі бюджет розвитку 4144,2 тис. грн., видатки районного бюджету у сумі 370900,5 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду районного бюджету 357700,2 тис. грн., видатки спеціального фонду районного бюджету 13200,3 тис. грн., в тому числі бюджет розвитку 6907,7 тис. грн., надання кредитів з загального фонду районного бюджету у сумі 273,7 тис. грн., профіцит загального фонду районного бюджету у сумі 560,6 тис. грн.

До обговорення долучився голова райдержадміністрації Володимир Потапенко, який зауважив, що зберігається дефіцит районного бюджету в сумі 12002,2 тис. грн.

Потім слово було надано депутату районної ради Володимиру Пустовіту, який доповів народним обранцям, що зміни до районного бюджету були предметно розглянуті на засіданні постійної депутатської комісії з питань планування бюджету та фінансів і закликав підтримати їх.

Далі депутати розглянули зміни до Програми фінансової підтримки редакції Шполянського телебачення і радіомовлення.На сесії Шполянської районної ради внесено зміни до районного бюджету

У ході роботи сесії народними обранцями була затверджена Програма збереження архівних фондів Трудового архіву Шполянського району на 2019-2023 роки. З цього питання інформувала завідувач архівного сектору Людмила Грімова, яка зазначила, що винесення на розгляд сесії районної ради проекту рішення викликане в зв’язку з необхідністю забезпечення реалізації соціальних прав кожної людини, так як архівні матеріали, що знаходяться в архівах установ, підприємств, організацій формуються недосконало.

Приймаючи Програму збереження архівних фондів, народні обранці проголосували за зупинення деградації матеріально-технічної бази зберігання документів, отримання обладнання і освоєння необхідних площ для належного збереження всього обсягу архівних документів.

Далі було продовжено термін дії районної Програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки та внесено зміни до районної Програми соціального захисту населення Шполянського району на 2017-2020 роки.

По закінченню сесії голова районної ради подякував усім присутнім за злагоджену і плідну роботу.