На сесії Маньківської районної ради висловлено позицію щодо реорганізації філії «Маньківський райавтодор»

16 листопада 2018, 13:06
На сесії Маньківської районної ради висловлено позицію щодо реорганізації філії «Маньківський райавтодор»За інформацією Маньківської районної ради 14 листопада 2018 року в сесійній залі відбулася чергова тридцять друга сесія районної ради VІІ скликання, яку провела голова районної ради Світлана Лещенко. У роботі пленарного засідання взяли участь депутати районної ради, депутат обласної ради Олександр Северин, перший заступник голови райдержадміністрації Оксана Юзвенко, помічник народного депутата України Валентин Балабак, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, сільські та селищні голови, представники правоохоронних органів, працівники виконавчого апарату районної ради, засоби масової інформації.

Також у роботі сесії взяв участь керівник Уманської місцевої прокуратури Роман Павленко та начальник відділу ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» Андрій Вірський.

Розпочалося пленарне засідання хвилиною мовчання. Учасники засідання вшанували пам’ять загиблих наших земляків, військовослужбовців та цивільних громадян, які загинули в зоні АТО, захищаючи цілісність та незалежність нашої держави.

Затвердивши порядок денний зі змінами, що були запропоновані на засіданні постійних комісій та президії, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Значну увагу депутати приділили розгляду питань про хід виконання Районної програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області та автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Маньківському районі на 2016-2020 роки та обговоренню ситуації, пов’язаної з проведенням оптимізації структури філій ДП «Черкаський облавтодор».

Приводом до розгляду даного питання став несподіваним для Маньківщини лист від керівництва ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та його ДП «Черкаський облавтодор» від 15.08.2018 р. № 1714/01 про наміри припинення філії «Маньківський райавтодор» шляхом приєднання його до філії «Тальнівський райавтодор». На сесії Маньківської районної ради висловлено позицію щодо реорганізації філії «Маньківський райавтодор»

З цього питання виступив начальник відділу ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» Андрій Вірський, який зазначив, що для зимового утримання доріг Черкаської області ДП «Служба автомобільних доріг» заключило договір на експлуатаційне утримання з підприємством «Чисте місто-Черкаси», яке виграло тендер на проведення даних робіт. У наявності даного підприємства є 126 одиниць снігоочисної та важкої техніки. У разі виникнення надзвичайних ситуацій, згідно субпідрядних договорів, буде додатково долучатися важка техніка інших підприємств. Паливно-мастильні матеріали заготовлено на безперебійну роботу даних транспортних засобів протягом 15 діб в кількості 30 тонн дизпалива та 15 тонн бензину. Протиожеледних матеріалів та технічної солі заготовлено в розмірі 75 % від потреби на 2018 рік. Маньківський район буде обслуговувати 6 одиниць техніки даного підприємства: з них 3 піскорозкидачі та 3 снігорозчисної техніки, яка буде базуватися в Тальному. Телефон цілодобової гарячої лінії, на які можна буде телефонувати в разі виникнення надзвичайних ситуацій: диспетчерська підприємства «Чисте місто-Черкаси» - 096 031 44 12, диспетчерська служби автомобільних доріг 0472-38-67-31 (32).

До обговорення долучився депутат обласної ради Олександр Северин, який зауважив, що всі автомобільні дороги, що знаходяться в межах Маньківського району потрібно негайно передати на баланс Маньківської райдержадміністрації, тому що зараз із районного бюджету виділяються значні кошти на ремонт доріг, але як такого ремонту немає, тільки частково полатані ямки на дорозі Маньківка-Попівка.

Потім слово було надано начальнику філії «Маньківський райавтодор» Олександру Горошко, який доповів народним обранцям, що на разі проводиться політика щодо продажу баз та припинення діяльності Монастирищенського, Маньківського, Катеринопільського та Христинівського райавтодорів. Олександр Петрович мав розмову з керівництвом служби автомобільних доріг щодо зимового утримання доріг місцевого значення та отримав відповідь, що дану службу цікавлять лише дороги національного та міжнародного значення.

«З приводу того, що тендер виграло підприємство «Чисте місто-Черкаси», то їм з Тального потрібно ще добратися до Маньківського району по таких дорогах. А техніка Маньківського райавтодору працювала вже з першої години ночі і серйозних проблем по зимовому утриманню доріг за роки роботи не було жодної. На сьогодні філія «Маньківський райавтодор» має нуль пального, нуль посипкового матеріалу (при потребі 1300 тонн.). Перспектив зимового утримання доріг у Маньківському районі, за умови обслуговування підприємством «Чисте місто-Черкаси», немає жодних. Я впевнений що тільки випаде більше снігу, в районі буде колапс, ніяке «чисте місто» не впорається з даним обсягом робіт за наявності такої незначної кількості техніки», - зауважив Олександр Петрович.

Це питання жваво обговорили депутати: Петро Ремінний, Вадим Скорик, Володимир Слободяник, сільський голова Нестерівки Іван Кривда та інші.

На завершення розгляду дорожніх питань депутати прийняли звернення до Черкаської обласної адміністрації, Служби автомобільних доріг у Черкаській області, ДП «Черкаський облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» щодо недопущення реорганізації філії «Маньківський райавтодор» ДП «Черкаський облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».На сесії Маньківської районної ради висловлено позицію щодо реорганізації філії «Маньківський райавтодор»

Потім депутати заслухали інформацією керівника Уманської місцевої прокуратури Романа Павленка про результати діяльності на території Маньківського району за 10 місяців 2018 року.

У ході роботи сесії народними обранцями було затверджено зміни до районного бюджету на 2018 рік. З цього питання поінформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Самойленко, яка зазначила, що винесення на розгляд сесії районної ради проекту рішення викликане в зв’язку з необхідністю розподілу коштів від перевиконання дохідної частини районного бюджету за 10 місяців поточного року, розподілу вільного залишку коштів освітньої субвенції на 01.01.2018, розподілу субвенцій сільських рад та перерозподілу бюджетних призначень головних розпорядників коштів.

Приймаючи зміни до районного бюджету, народні обранці проголосували за виділення близько 1.4 млн. грн., серед яких 30 тис. грн - на проведення новорічно-різдвяних свят дітям пільгових категорій та проведення спортивних заходів в районі, 53 тис. грн. - на придбання форменного одягу та взуття для особового складу ДСНС у Маньківському районі, 150 тис. грн. - Маньківській ЦРЛ на придбання медикаментів, паливно-мастильних матеріалів та канцелярії ЦПМСД, 193 тис.грн - на закупівлю комп’ютерної техніки, твердопаливного котла та забезпечення інсуліном хворих на діабет, 63 тис.грн - на закупівлю апарат дослідження згортуючої системи крові (Коагулометра СА – 52), 72 тис.грн - на усунення недоліків висловлених працівниками служби надзвичайних ситуацій, 63 тис.грн та 100 тис.грн - на заміну котла та капітальний ремонт ганку Дзензелівської школи, 40 тис. грн. – на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію спортивної кімнати в Потаській школі та інші.

Далі було схвалено ряд рішень про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

По закінченню сесії голова районної ради подякувала усім присутнім за злагоджену і плідну роботу, вирішення і врегулювання усіх поставлених на порядок денний питань.