Проведено сесію Тальнівської районної ради

15 листопада 2018, 20:16
Проведено сесію Тальнівської районної радиЗа інформацією Тальнівської районної ради 15 листопада 2018 року відбулося засідання 28-ї сесії районної ради сьомого скликання, яке провела її голова Валентина Любомська.

Спочатку присутні хвилиною мовчання вшанувати пам’ять справжніх патріотів України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Після чого було розпочато сесію районної ради. В її роботі взяли участь депутат обласної ради Володимир Копійченко, голова райдержадміністрації Василь Клименко, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, начальники відділів, управлінь райдержадміністрації, сільські голови, керівники територіальних органів виконавчої влади, ряду господарств та підприємств, представники громадських організацій та засобів масової інформації району.

Валентина Олександрівна привітала депутатів районної ради, керуючого справами виконавчого апарату районної ради, керівника апарату райдержадміністрації, сільських голів, які відзначали свій день народження у міжсесійний період та побажала, щоб постійними супутниками у їх житті були мир і злагода, міцне здоров’я, достаток і родинний затишок.Проведено сесію Тальнівської районної ради

Потім голова районної ради Валентина Любомська за дорученням голови обласної ради Олександра Вельбівця вручила Почесну Грамоту обласної ради депутату районної ради Олені Карпенко за багаторічну сумлінну працю у фармацевтичній галузі, високий професіоналізм, активну депутатську діяльність та з нагоди ювілею.

Вона зазначила, що 18 листопада в Україні відзначається професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу – День працівників сільського господарства. Безпосередньо 17 депутатів районної ради мають пряме відношення до цього свята, а якщо врахувати те, що кожен з нас займається городництвом, то це свято всіх громадян.

Голова районної ради привітала аграріїв зі святом і побажала гарних, рясних врожаїв, щоб сільськогосподарська сфера діяльності приносила задоволення і благополуччя та запросила присутніх о 13 годині завітати до районного будинку культури на заходи з нагоди даного свята. А за дорученням голови обласної ради Олександра Вельбівця вручила Почесну Грамоту обласної ради директору приватного підприємства «Есвеліна» с. Папужинці, депутату районної ради Валентину Поперечному за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу та з нагоди Дня працівників сільського господарства.Проведено сесію Тальнівської районної ради

Також присутні були ознайомлені із кадровими змінами, які відбулися в міжсесійних період. Зокрема, що 3 жовтня 2018 року відбулось засідання конкурсної комісії по проведенню конкурсу на заміщення вакантної посади директора Павлівського Першого навчального-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад загальноосвітня школа І-ІІ сутенів» Тальнівської районної ради. До складу конкурсної комісії від районної ради входили депутати районної ради Богомолова Юлія Дмитрівна та Синьогуб Володимир Миколайович. На конкурс подали заяви дві кандидатури.

За результатами проведеного тестування, розв’язання ситуаційних завдань, співбесіди і презентування проекту розвитку комплексу визначено переможцем конкурсу – Галину Мельниченко. Наказом відділу освіти райдержадміністрації від 5 жовтня цього року її призначено на посаду директора цієї школи та укладено контракт. Голова районної ради привітала Галину Володимирівну і побажала відповідальної роботи по забезпеченню надання в очолюваній школі якісних освітніх послуг.

Перед розглядом питань порядку денного було заслухано інформацію про функціонування закладів бюджетної сфери в опалювальний період 2018-2019 років. По даному питанню інформував перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка та керівники бюджетних установ.

Із врахуванням пропозицій, внесених на засіданнях постійних комісій, президії районної ради, депутати затвердили порядок денний сесії та, відповідно до регламенту, перейшли до розгляду питань.

Одними із перших розглядалися питання виконання районного бюджету за 9 місяців 2018 року та внесення змін до районного бюджету на 2018 рік. По даних питаннях інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак.Проведено сесію Тальнівської районної ради

Потім депутатами затверджено районну Програму покращення якості надання адміністративних послуг в Територіальному сервісному центрі № 7143 Регіонального сервісного центру МВС в Черкаській області в 2018 році. Дана Програма покликана забезпечити підвищення рівня надання послуг власникам транспортних засобів.

За наслідками обговорення прийнято рішення про створення Комунального некомерційного підприємства «Тальнівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тальнівської районної ради Черкаської області.

Заслухано звіти постійних комісій районної ради з питань комунальної власності, промисловості та регуляторної політики і з питань агропромислового розвитку та природних ресурсів про роботу комісій за період з листопада 2015 року по жовтень 2018 року. Відмічено, що постійні комісії здійснюють свою діяльність відповідно до Положення про постійні комісії, Регламенту районної ради, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших нормативних актів, проводить активну роботу з вирішення питань, які знаходяться в їх компетенції.

Також заслухано звіт голови районної ради Валентини Любомської щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчим апаратом Тальнівської районної ради в 2018 році.

Далі депутати затвердили план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Тальнівської районної ради на 2019 рік, погодили проект рішення районної ради «Про Порядок проведення конкурсу на право оренди, Методику розрахунку орендної плати та Типовий договір оренди майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл Тальнівського району».

Депутатами підтримано внесення змін до Статуту Кривоколінського навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів».

Також було підтримано створення груп подовженого дня в закладах загальної середньої освіти, засновником яких є Тальнівська районна рада та затверджено чисельність наповнення груп при їх створенні в кількості не менше 15 учнів.

У ході розгляду депутати обговорили та прийняли рішення по наданню дозволу управлінню агропромислового та економічного розвитку районної державної адміністрації на продовження договору оренди спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району.

Затверджено 5 технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які розміщені в адмінмежах Папужинської, Потаської та Веселокутської сільських рад за межами населених пунктів.
Депутатами районної ради схвалено три звернення:
- до Кабінету Міністрів України щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з підвищенням ціни на газ;
- до Центральної виборчої комісії щодо відновлення Тальнівського району як цілісного адміністративного суб’єкту виборчого процесу;
- до Кабінету Міністрів України, Державного агентства автомобільних доріг України, Черкаської обласної державної адміністрації щодо проведення в 2019 році ремонту автомобільних доріг у Тальнівському районі.

Голова райдержадміністрації Василь Клименко проінформував присутніх про співфінансування придбання ангіограма для Уманської центральної районної лікарні та про надання гуманітарної допомоги у вигляді медичного обладнання для облаштування лікарняних палат для Тальнівської центральної районної лікарні.

На сесію районної ради завітали головний лікар Уманської центральної районної лікарні Інна Добрянська та заступник головного лікаря Олександр Кучмій. Інна Іванівна щиро подякувала депутатам Тальнівської районної ради та аграріям Тальнівщини за розуміння і фінансову підтримку по придбанню ангіограма для Уманської центральної районної лікарні.

Про стан проведення робіт з ремонту доріг загального користування в районі в 2018 році та перспективи на 2019 рік та про забезпечення утримання доріг загального користування в районі в зимовий період інформував перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль поінформувала присутніх про стан оптимізації системи загальної середньої освіти району.

Про забезпечення пільгових категорій населення Тальнівського району пільгами на проїзд в межах району у 2019 році інформувала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Маринченко.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Віталій Карпук поінформував про хід виконання рішення районної ради від 28 вересня 2018 року щодо укладання договору про встановлення порядку володіння і користування будівлею районного будинку культури.

Голова районної ради Валентина Любомська ознайомила присутніх з відповідями, які надійшли на запити, подані нею та депутатами районної ради.

На завершення роботи сесії Валентина Любомська подякувала всім за плідну активну роботу при підготовці та проведенні сесії.