Зміни до бюджету, підвищення енергоефективності, розвиток дорожньої інфраструктури, реконструкція, ремонт та утримання автомобільних доріг були в центрі уваги депутатів Черкаської районної ради

24 квітня 2017, 14:56
Зміни до бюджету, підвищення енергоефективності, розвиток дорожньої інфраструктури, реконструкція, ремонт та утримання автомобільних доріг були в центрі уваги депутатів Черкаської районної ради21 квітня 2017 року голова районної ради Олексій Собко провів засідання чотирнадцятої сесії районної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь заступник голови районної ради Сергій Степанюк, заступник голови райдержадміністрації, депутат районної ради Петро Коренюк, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови сільських рад, працівники виконавчого апарату районної ради, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації та комунальних підприємств районної ради і засобів масової інформації.

До порядку денного було внесено питання, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Зміни до бюджету, підвищення енергоефективності, розвиток дорожньої інфраструктури, реконструкція, ремонт та утримання автомобільних доріг були в центрі уваги депутатів Черкаської районної радиВ тому числі, депутатами включено звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національного банку України щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та протидії гібридним загрозам національній безпеці України у зв’язку з агресією Російської Федерації та до Адміністрації Президента України щодо призначення голови районної державної адміністрації.

Після внесення змін до порядку денного депутати приступили до розгляду питань. Спочатку депутати заслухали виконання «Програми економічного і соціального розвитку Черкаського району на 2016 рік», про яку доповів начальник управління економіки районної державної адміністрації Володимир Гуня. Він, зокрема, зазначив, що найбільшими підприємствами району: ПАТ «Русько-Полянський меблевий комбінат», ТОВ «Національна горілчана компанія», ТОВ «Імпрес», «Арка Плюс», БМБ «Маргарин» та інші, що активно працювали у 2016 році, реалізовано промислової продукції за основними видами діяльності по Черкаському району в обсязі 2070,8 млн. грн. Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу населення становить 28631,3 грн.

Також депутатами схвалено нову програму про «Стратегію розвитку Черкаського району на період до 2020 року», про яку також коротко проінформував Володимир Гуня.

В ході роботи депутати внесли зміни до районного бюджету на 2017 рік та до ряду програм, а саме: підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаського району на 2011-2016 роки, районної програми «Турбота» на 2014-2020 роки; розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Черкаському районі на 2016-2017 роки.

Начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту населення, режимно-секретної роботи, запобігання та виявлення корупції районної державної адміністрації Ігор Троценко проінформував про внесення змін до «Комплексної програми функціонування та розвитку районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення районного матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2016-2017 роки».

Заслухано звіт постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, інвестиційної політики та соціального забезпечення, з яким виступила голова комісії Світлана Дивнич. Вона зазначила, що комісією напрацьований відповідний механізм вивчення та погодження питань, що стосуються внесення змін до бюджету. Це, в свою чергу, дає можливість оперативно спрямовувати кошти на вирішення соціальних потреб та контролювати ефективність їх використання.

Особливо вагомим завданням у звітному періоді було формування, затвердження та наповнення районного бюджету спільно з усіма учасниками цього процесу. Вирішення фінансових питань районною радою і райдержадміністрацією дало можливість своєчасно прийняти районний бюджет на 2017 роки.

Далі сесія районної ради прийняла рішення про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок ТОВ «АО Макоша» та фізичної особи Козлової А.В., а також щодо блоку комунальних питань про які доповів начальник відділу комунальної власності виконавчого апарату районної ради Руслан Яковлев.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.