Голова обласної ради взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку

21 березня 2017, 12:00
Голова обласної ради взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку20 березня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку, що відбулася у м. Київ під головуванням Президента України за участі Прем’єр-міністра, представників Верховної Ради, міністрів профільних міністерств, керівників правоохоронних органів та відомств, голів обласних рад та державних адміністрацій, міських голів, представників іноземних делегацій.

У ході засідання були обговорені питання загальнодержавного та регіонального значення, а також перспективи міжнародного співробітництва у сфері економіки і енергетики.

Серед іншого, Президент Петро Порошенко відзначив негативні наслідки так званої блокади Донбасу для України, зокрема в частині відтермінування рішення МВФ щодо виділення чергового траншу у сумі 1 мільярду доларів, що стало б потужним сигналом інвесторам.Голова обласної ради взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Також Президент наголосив, що внаслідок блокади Україна втратила останню сферу впливу на ці території: «Тим, хто хочуть відштовхнути і подарувати ці землі Путіну – це абсолютно прийнятна стратегія. Ті, хто хочуть, щоб ці підприємства і ця стратегія була якорем, який тримає окуповані території в надії повернутись в Україну – це питання життя і смерті», – зазначив він та додав, що не менш суттєвими є економічні наслідки – завдано удару по вітчизняній енергетиці, металургії, бюджету, створено додаткові ризики для національної валюти.

Обговорювався процес проведення реформ в країні. За словами керівництва, у державі створено передумови для розвитку економіки, початку відновлення, зростання рівня життя людей.

Голова обласної ради взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку«Головне, у нас створені в державі передумови для розвитку економіки, для початку відновлення, а згодом і зростання рівня життя людей. Та, схоже, такий трек не всіх влаштовує ані за межами України, що природно. Ані всередині, що саме собою аномально й патологічно. Але ж факт, що значна частина політикуму продовжує керуватися принципом «чим гірше, тим краще», – підкреслив Петро Порошенко під час виступу.

За його словами, нині великі ризики політичного характеру загрожують економіці та добробуту людей: «Щоби ми зрозуміли, що дещо вже досягнуте, а відтак і втрачати є що. Надто вже велика небезпека – відкотитися назад. І тоді всі жертви, всі страждання, які понесли і перетерпіли люди, виявляться марними».

– Головною є російська військова загроза. І вона походить не лише з окупованих районів Донбасу, вона нависає по всій лінії кордону з Росією. Правильна відповідь на цей виклик лише одна: якщо на початок 2014 року витрати на оборону становили 1% ВВП, то в 2016 році нашими спільними зусиллями ми довели ці витрати до 3,2%, і не виключено, що цю частку прийдеться збільшити іще. Якщо ж врахувати загальні витрати на оборону та безпеку, то вони вже зараз перевищують 5% валового внутрішнього продукту», – наголосив Президент.Голова обласної ради взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Петро Порошенко також зазначив, що до політичних ризиків, що ставлять під загрозу економічне зростання, безумовно, відносяться і дострокові вибори: «Я щиро поважаю вибори, в тому числі й дочасні, як елемент демократії, ключову технологію народовладдя. До речі, хочу нагадати, що сам їх ініціював, коли в тому була реальна потреба, і коли в українській Верховній раді після Революції Гідності панували комуністи і регіонали».

Під час засідання також виступили іноземні інвестори, керівники профільних міністерств, голови обласних адміністрацій, міст та керівники служб з інформацією про проблеми і перспективи подальшого розвитку країни в тій чи іншій сфері.