У Каневі вшанували пам’ять Великого українця

10 березня 2017, 14:25
У Каневі вшанували пам’ять Великого українця10 березня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у заходах із нагоди 156-ої річниці з дня смерті великого поета Тараса Григоровича Шевченка.

У заходах також взяли участь громадський діяч Ігор Ліховий, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко, голова Канівської райдержадміністрації Дмитро Шелест, генеральний директор музею Т. Г. Шевченка Мар’ян Піняк, представники духовенства та громадськість.

Під час пам’ятних заходів священнослужителі провели спільну молитву. Також присутні поклали квіти на могилу Кобзаря та до пам’ятника Олексі Гірнику.У Каневі вшанували пам’ять Великого українця

За словами голови обласної ради, постать і творчість Тараса Шевченка мають особливу силу над українцями та залишаються невичерпним джерелом мудрості, патріотизму та душевної наснаги для багатьох поколінь.

– Вшановуючи Пророка, ми всі звертаємось до його живого слова, аби почути голос найвищої правди і мудрості поколінь. Без скверни, без ідолопоклонства, без фарисейства. Як і належить великому народові, – зазначив Олександр Вельбівець.