Батьківщину Пророка України Тараса Шевченка прикрасила дубова алея

09 березня 2017, 22:24
Батьківщину Пророка України Тараса Шевченка прикрасила дубова алея     9 березня 2017 року з нагоди 203-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулися урочистості в його рідних селах – Моринцях та Шевченковому. Тут пройшли дитячі роки Кобзаря, де він зростав і формувався як особистість, де зробив перші кроки до визнання, до світової слави.

Тарасову малу батьківщину відвідали голова обласної ради Олександр Вельбівець, його заступник Вадим Гайович, а також депутати обласної ради Володимир Павличук, Олег Баштан, Микола Пошиваник, Сергій Куліков та голови районних рад.

Батьківщину Пророка України Тараса Шевченка прикрасила дубова алея     Участь у заходах взяв також голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації та місцеві жителі.

За традицією пам’ятні заходи розпочалися у селі Моринці, де на знак глибокої шани учасники дійства поклали квіти до погруддя Т.Г.Шевченку, до пам’ятника Матері Кобзаря та запалили свічки у каплиці святого Тарасія.

Потім відбувся короткий мітинг.

Батьківщину Пророка України Тараса Шевченка прикрасила дубова алея     Звертаючись до присутніх з нагоди 203-ої річниці від дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка, голова обласної ради Олександр Вельбівець зазначив:

– Духовний спадок Тараса Григоровича – це частина нашого життя, це невід’ємна частина нашої національної свідомості. Його постать і творчість мають особливу силу над нами та залишаються невичерпним джерелом мудрості, патріотизму та душевної наснаги.

У наші дні невичерпна спадщина поета ще більше надихає нас єднатися, бути сильними духом, жити та творити власну долю самостійно!

Голова обласної ради також наголосив, що пророче слово Шевченка – особливий дар, посланий народу, що століттями шукав дорогу до своєї соборності.

Батьківщину Пророка України Тараса Шевченка прикрасила дубова алея     «Не опускати руки, не мовчати, не стояти збоку – це ті дороговкази, що їх дав нам Великий Кобзар. І його переконаність у святості боротьби за рідну мову, культуру, свої духовні ідеали додає нам упертості, упевненості й сили сьогодні, відстоюючи на Сході України незалежність держави», – підкреслив Олександр Іванович та додав, що вшановуючи Пророка, ми всі звертаємось до його живого слова, аби почути голос найвищої правди і мудрості, до яких долучаються нові й нові покоління українців.

Голова обласної ради закликав присутніх черпати силу духу і натхнення в славному минулому нашого народу, бути єдиними у прагненні жити та самостійно творити власну долю.

Батьківщину Пророка України Тараса Шевченка прикрасила дубова алея     Вшановуючи пам’ять про Великого Кобзаря, учасники урочистостей висадили дубову алею, яка прикрасить святе місце нашої землі, що дала українському народу свого Апостола, свого Пророка.

Продовжуючи урочистості у селі Шевченковому, керівники області поклали квіти на могили батьків Кобзаря та оглянули експозиції в музеї на батьківській садибі.