Депутати Корсунь-Шевченківського району, розглянувши низку питань, оголосили перерву в роботі сесії

07 березня 2017, 11:40
Депутати Корсунь-Шевченківського району, розглянувши низку питань, оголосили перерву в роботі сесії3 березня 2017 року відбулося засідання 16-ї сесії Корсунь-Шевченківської районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Валерій Заболотній.

У роботі сесії взяли участь депутати обласної ради Віталій Веретільнік, Володимир Зуєнко, голова районної державної адміністрації, керівники установ та організацій району, голови об’єднаних територіальних громад, сільські голови, представники засобів масової інформації.

На розгляд було внесено 98 питань, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядалося на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

За рекомендацією голів постійних комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку та розвитку підприємництва і охорони навколишнього середовища, врегулювання земельних відносин, агропромислового комплексу та соціального розвитку села з порядку денного знято 6 питань.

Депутати Корсунь-Шевченківського району, розглянувши низку питань, оголосили перерву в роботі сесіїСвою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання із вшанування пам’яті загиблих під час Євромайдану, військовослужбовців і мирних жителів, загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України та шахтарів, що загинули внаслідок аварії на відокремленому підрозділі «Шахта «Степова» державного підприємства «Львіввугілля».

На початку сесії голова районної ради вручив двом депутатам посвідчення депутата районної ради, нагрудний знак та побажав їм активно працювати на благо мешканців району.

Перед початком розгляду питань порядку денного депутати заслухали інформацію жителя с.Деренковця В.Вовчанівського, за результатами якого прийнято рішення про створення тимчасової контрольної комісії з числа депутатів районної ради.

В ході подальшої роботи депутати заслухали звіт голови районної ради за період роботи з грудня 2015 по грудень 2016 року, в якому Заболотній Валерій Іванович зазначив, що діяв в інтересах населення, не допустив затримки виплати заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат, вчився чути і розуміти людей, вникав в їхні проблеми. Подякував депутатам обласної ради Веретільніку Віталію Васильовичу та Зуєнку Володимиру Лаврентійовичу, які не стоять осторонь і активно працюють у розв’язанні проблем району, прикладають максимум зусиль, щоб Корсунщина розвивалася і ставала самодостатньою.

Водночас було прийнято ряд програм: соціально-економічного розвитку району; план розвитку Корсунь-Шевченківського району на період до 2020 року; підтримки комунального підприємства «ТРО «На хвилі Корсуня»; підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які уклали контракт зі Збройними Силами України у 2017 році та членів їх сімей; Територіальна оборона на 2017-2018 роки;оздоровлення дітей та учнівської молоді на 2017-2020 роки та інші.

Особливо активно депутати районної ради обговорювали зміни до районного бюджету на 2017 рік, однак проект запропонованого рішення не прийняли.

В роботі сесії районної ради, згідно Регламенту районної ради, оголошено перерву.

Друге пленарне засідання заплановано на 10 березня 2017 року.