Валентин Тарасенко взяв участь в колегії управління агропромислового розвитку

17 лютого 2017, 17:43
Валентин Тарасенко взяв участь в колегії управління агропромислового розвитку17 лютого 2017 року в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проведено колегію управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

В її роботі взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Засідання колегії проводилося за участю заступників голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальників та фахівців з питань тваринництва і рослинництва управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, представників районних управлінь Держпродспоживслужби та банківських установ області.

Валентин Тарасенко взяв участь в колегії управління агропромислового розвиткуВідкрив і вів засідання начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка, який на початку виступив з інформацією про підсумки роботи агропромислового комплексу області за 2016 рік та підготовки до проведення весняно-польових робіт 2017 року.

Інформуючи присутніх, Ігор Леонідович зазначив, що за виробництвом сільськогосподарської продукції на душу населення Черкащина посідає в державі третє місце, а за обсягом виробництва – шосте. Питома вага виробництва до загальнодержавного – 5,9 відсотка.

Валентин Тарасенко взяв участь в колегії управління агропромислового розвиткуПрограма соціально-економічного розвитку Черкаської області на 2017 рік, яку затверджено сесією обласної ради, передбачає однією з основних цілей розвитку агропромислового комплексу продовольчу безпеку - забезпечення населення високоякісними продуктами харчування власного виробництва. Потреби населення у продовольстві, у межах його купівельної спроможності, у 2017 році здійснюються, як і в попередні роки, за рахунок продукції внутрішнього виробництва. Однак, певну кількість гречки, жита, плодів та ягід доводиться завозити. З метою виправлення ситуації планується збільшення площ посіву гречки та жита, організація виробництва крупи гречаної на території області та розширення площ під плодовими та ягідними насадженнями за новими технологіями тощо.

Окремо Ігор Колодка увагу зосередив і на пріоритетних напрямках у розвитку і рослинництва, і тваринництва, взаємовідносин з орендою землі, розвитку кооперативного руху в області та інших питань.

Валентин Тарасенко взяв участь в колегії управління агропромислового розвиткуВ обговоренні виступили почесний голова асоціації незалежних сільгосптоваровиробників Чорнобаївського району Петро Душейко, який акцентував увагу щодо проблем та шляхів вирішення в сільськогосподарському виробництві; депутат обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин Олександр Лупашко; консультант Проекту Аграрні розписки в Україні Міжнародної фінансової корпорації Роман Колібаба щодо впровадження аграрних розписок в Черкаській області та деякі начальники районних управлінь агропромислового розвитку.

Валентин Тарасенко взяв участь в колегії управління агропромислового розвиткуВ ході колегії виступили з роз’ясненнями щодо вимог Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» начальник управління податків і зборів Головного управління ДФС у Черкаській області Марина Зелена; щодо змін у земельному законодавстві начальник юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Оксана Сіроштан.

Валентин Тарасенко взяв участь в колегії управління агропромислового розвиткуГолова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, який також брав участь у роботі колегії, у своєму виступі наголосив на важливій ролі колективного договору у забезпеченні гідного рівня заробітної плати, виведення її виплат з тіні, привернув увагу до створення і забезпечення безпечних умов праці та запропонував провести у першому кварталі цього року навчання осіб, відповідальних за охорону праці.

На завершення роботи члени колегії прийняли відповідне рішення, врахувавши пропозиції виступаючих в обговоренні звітної доповіді.