Відбулося пленарне засідання чергової десятої сесії Смілянської районної ради

22 липня 2016, 20:30
Відбулося пленарне засідання чергової десятої сесії Смілянської районної ради22 липня 2016 року відбулося пленарне засідання чергової десятої сесії Смілянської районної ради сьомого скликання.

У роботі сесії взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова районної державної адміністрації Андрій Колесник, сільські голови, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники районних установ, підприємств та організацій, представники засобів масової інформації.

До порядку денного було внесено 28 питань, 8 з яких знято з розгляду з об’єктивних причин. Серед питань, які, на думку депутатів, потребували доопрацювання було питання «Про стан підготовки бюджетних установ району до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років», яке доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Корсун.

Депутати районної ради внесли зміни до районної комплексної програми «Турбота» на 2016-2020 роки та до плану регуляторної діяльності районної ради на 2016 рік; надали дозволи центральній районній лікарні ім.Софії Бобринської на оголошення конкурсу на право оренди приміщення та на укладання договорів оренди частин приміщень районної комунальної власності; затвердили вісім технічних документацій з визначення нормативної грошової оцінки земельних ділянок; затвердили кандидатуру головного лікаря комунального закладу «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги»; прийняли план роботи районної ради на ІІІ квартал 2016 року. Після розгляду питань порядку денного сесії депутати заслухали представників громади с. Плескачівка щодо порушення правил оброблення землі.

Ряд проблемних питань, що стосуються не лише району, а й області зазначив у своєму виступі голова обласної ради. Так, щодо земельних відносин Олександр Іванович наголосив на тому, що в умовах обмеження прав громад на розпорядження землями за межами населених пунктів необхідно використати усі наявні можливості із запобігання «розбазарюванню» земель. Як провідну визначив роль громад і депутатів місцевих рад у децентралізації влади: «…об’єднання має бути прагматичним, аналітичним з врахуванням думки громад…». Також він рекомендував звернути увагу на якість підготовки проектів розвитку місцевого значення, що подаються на фінансування із Державного фонду регіонального розвитку. Особливої уваги Олександр Вельбівець надав питанням координації та об’єднання зусиль ради і державної адміністрації задля досягнення найбільшої ефективності виконання повноважень, покладених на депутатів і посадовців виборцями.