Олександр Вельбівець взяв участь у розширеному виїзному кущовому засіданні щодо впровадження регіональних програм підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»

22 липня 2016, 17:23
Олександр Вельбівець взяв участь у розширеному виїзному кущовому засіданні щодо впровадження регіональних програм підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»21 липня 2016 року у місті Миколаїв Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України проведено розширене виїзне кущове засідання щодо впровадження регіональних програм підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» за участю представників Мінрегіонбуду, обласних рад, обласних державних адміністрацій та асоціації «Власний дім». В роботі засідання взяв участь та виступив голова обласної ради Олександр Вельбівць. Серед присутніх також були керівники регіональних фондів підтримки індивідуального житлового будівництва на селі з Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Черкаської та Херсонської областей.

Учасники засідання обмінялися інформацією та досвідом для подальшої активізації діяльності фондів в областях з виконання регіональних програм «Власний дім». Ці програми стануть надійною опорою для тисяч сімей у вирішенні їх житлових питань, оскільки фінансуються з державного, обласних та районних або місцевих бюджетів і дають можливість сільським жителям отримати пільгові кредити на будівництво житла або його реконструкцію під 3% річних та багатодітним сім’ям, учасникам АТО, молодим спеціалістам, які їдуть працювати в село, – безвідсотково.

Голови Кіровоградського, Миколаївського, Одеського, Черкаського та Херсонського обласних фондів підтримки індивідуального житлового будівництва на селі у своїх виступах відзначили, що подальша життєздатність програми залежить від розуміння її важливості на державному та місцевому рівнях.

Також учасники заходу обговорили безпосередньо роботу фондів та відмітили важливість налагодження тісної співпраці з органами місцевої влади та об’єднаними громадами.

Як відомо, рішенням Черкаської обласної ради від 19.02.2016 № 3-16/VII затверджено обласну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2016 - 2020 роки.