Проведено сесію Маньківської районної ради

20 липня 2016, 15:12
Проведено сесію Маньківської районної ради19 липня 2016 року голова Маньківської районної ради Володимир Вовк провів засідання чергової дев’ятої сесії районної ради.

У роботі сесії взяли участь голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, голова районної державної адміністрації Ігор Віштак, помічник народного депутата України Валентин Балабак, сільські та селищні голови, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники районних установ, підприємств та організацій, представники засобів масової інформації.

На початку сесії керманичі області та району вручили почесну грамоту обласної ради та диплом Верховної Ради України депутату Потаської сільської ради Ларисі Килимниченко за зайняте ІІ місце у Всеукраїнських змаганнях серед депутатів сільських та селищних рад з шахів у м. Чорноморськ.

За традицією перед початком розгляду питань порядку денного сесії Володимир Вовк прозвітував перед депутатським корпусом про роботу районної ради в міжсесійний період.

Проведено сесію Маньківської районної радиЗатвердивши порядок денний сесії, депутати приступили до обговорення питань порядку денного. Апаратом районної ради, з метою збереження та контролю за ефективним використанням комунального майна, а також приведення процедури передачі комунального майна в оренду у відповідність з законодавством, опрацьовано питання передачі в оренду об’єктів комунальної власності та винесено пакет проектів відповідних документів на розгляд депутатів районної ради. Депутати затвердили типовий договір оренди комунального майна, примірний договір про відшкодування витрат балансоутримувача на утримання орендованого нерухомого майна та надання комунальних послуг орендарю, положення про порядок передачі в оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл та селищ району. А керівникам установ, в управлінні яких знаходиться комунальне майно, рекомендували при передачі зазначеного майна в оренду дотримуватися затверджених форм договорів та вимог затвердженого положення.

Далі депутати внесли зміни до програми економічного і соціального розвитку Маньківського району на 2016 рік, програми розвитку загальної середньої освіти Маньківського району на 2008-2017 роки, Положення про порядок призначення стипендій районної ради учням, переможцям ІІІ, ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, ІІ, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук, переможцям обласної Спартакіади школярів, районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки, районної програми реформування системи надання адміністративних послуг у Маньківському районі на 2015-2016 роки та програми удосконалення роботи органів виконавчої влади у Маньківському районі на 2015-2020 роки.

На порядку денному сесії також розглядалося питання про внесення змін до рішення районної ради ради від 24.12.2015 № 3-10/VII «Про районний бюджет на 2016 рік». Після активного обговорення запропонованих змін депутати ухвалили рішення про додаткове виділення коштів у сумі 8 тис. грн – Маньківській ЦРЛ для проведення санації зубів дітей; 10 тис. грн – Маньківській ДЮСШ для участі юнацьких команд школи в обласних змаганнях з футболу; 15 тис. грн – управлінню соціального захисту населення районної державної адміністрації, із них: 5 тис. грн - для фінансування потреб учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, 10 тис. грн - для надання матеріальних допомог.

Проведено сесію Маньківської районної радиДолучився до обговорення питань порядку денного сесії і голова обласної ради Олександр Вельбівець, який зауважив, що на сьогодні в Україні вкрай необхідно проводити реформи, побудову нової ефективної системи управління, яка буде базуватися на принципах децентралізації влади, ліквідації інституту державних адміністрацій, як прямої вертикалі президентської влади. Фінансова децентралізація в Україні уже дає певні результати. Сьогодні гостро стоїть питання оптимізації освітянської мережі. Ми 25 років намагалися бути добрими і довели систему до того, що на сьогодні вона не відповідає вимогам сучасності. Реформи давно повинні були проводитися, вони мали проходити поступово всі 25 років, але, на жаль, значно запізнилися. У кожній реформі треба бачити не себе і свою посаду, а людей, чиї інтереси ти представляєш у рамках цієї реформи. Що дасть реформа? Яка її основна мета і завдання? Частина громадян сприймають їх однобоко, у своєму світогляді і не далі, зазначив очільник обласної ради.

У ході сесії депутати надали дозвіл на передачу в оренду комунального майна (нежитлового приміщення (гаража) та відтермінували затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки із земель державної власності в адмінмежах Маньківської селищної ради в зв’язку з тим, що з’явилися нові обставини із зазначеного питання.

Також народні обранці ухвалили звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення тарифів на комунальні послуги, з яким виступив уповноважений представник фракції Радикальної партії Олега Ляшка Вадим Скорик.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.

На завершення сесії голова обласної ради відзначив плідну та якісну роботу депутатського корпусу районної ради, вніс конструктивні пропозиції щодо шляхів вирішення окремих нагальних питань.