Депутати Уманської районної ради внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік та розглянули інші питання

20 липня 2016, 15:11
Депутати Уманської районної ради внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік та розглянули інші питання19 липня 2016 року голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела засідання позачергової десятої сесії районної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь голова районної державної адміністрації Віталій Олійник, депутат обласної ради Валентин Судакевич, голови місцевих громад району, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники районних установ, підприємств та організацій, які мали відношення до питань, що розглядалися на сесії, представники засобів масової інформації.

За традицією перед початком розгляду питань порядку денного сесії Оксана Анатоліївна привітала депутатів районної ради із днем народження, який вони відзначали в міжсесійний період.

Також очільник представницької влади району за дорученням командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України вручила депутату районної ради, керівнику ТОВ «Аграрій СВПП» Петру Карачуну пам’ятний знак «За сприяння Військово-Морських Силам України».

Депутати Уманської районної ради внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік та розглянули інші питанняОксана Супрунець запросила до слова військового комісара об’єднаного міськвійськкомату Ігоря Святого, який під бурхливі оплески залу за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі вручив демобілізованим бійцям державні нагороди - медалі «Захиснику Вітчизни»: Олександру Муту (с.Краснопілка) та Петру Гапонюку (с.Берестівець).

Затвердивши порядок денний сесії, депутати приступили до обговорення проекту рішення «Про програму розвитку фізичної культури і спорту в Уманському районі на 2016-2020 роки». Врахувавши пропозиції постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів та комунальної власності, а також президії районної ради, народні обранці відхилили розгляд цього питання, мотивуючи тим, що дана програма потребує доопрацювання і значно більшого фінансового ресурсу.

Далі депутати внесли зміни до Програми удосконалення роботи органів виконавчої влади в Уманському районі на 2016-2017 роки й до Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2016 рік.

На порядку денному сесії також стояло питання про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2015 № 3-1/VІІ «Про районний бюджет на 2016 рік».

Після активного обговорення запропонованих змін депутати ухвалили рішення про збільшення фінансового ресурсу в розмірі 200 тис.грн. на виконання районної цільової програми профілактики злочинності в Уманському районі на 2016-2020 роки та 101 тис.грн. - на виконання районної програми забезпечення техногенної та природної безпеки району на 2016 - 2020 роки.

Також в ухваленому рішенні зазначено, що з районного бюджету на центральну районну лікарню збільшуються видатки споживання на суму 410,005 тис.грн., з яких 329,45 тис.грн. - на закупівлю медикаментів.

Серед іншого, в ухваленому рішенні зазначено про надання субвенції районному бюджету за рахунок бюджетів сільських рад у розмірі 850 тис.грн. на закупівлю шкільного автобуса на умовах співфінансування з обласним бюджетом.

Окрім того, депутати надали погодження гірничого відводу ТОВ «Новіком груп» для видобування суглинків, придатних для виробництва цегли, яке розташоване в адміністративних межах Ладижинської сільської ради.

Також на сесії ухвалено звернення депутатів районної ради до Генерального прокурора України щодо неупередженого розслідування трагічної події, в результаті якої загинула Острівецький сільський голова Наталія Григоренко та важко травмовані її двоє онучок.

Народні обранці ухвалили й звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України про встановлення мораторію на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.