Проведено сесію Катеринопільської районної ради

15 липня 2016, 19:38
Проведено сесію Катеринопільської районної ради15 липня 2016 року відбулося пленарне засідання позачергової шостої сесії районної ради, яку провів голова районної ради Віталій Верета. В роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій, політичних партій, сільські, селищні голови.

Напередодні депутати активно працювали в профільних постійних комісіях, детально розглядали питання порядку денного та пропозиції до проектів рішень з основних проблем.

Перед тим, як розпочати роботу сесії голова районної ради ознайомив присутніх із документами, які надійшли до виконавчого апарату ради щодо змін у депутатській групі “Катеринопільщина” (включення до її складу новообраного депутата Олександра Вовкотруба).

З пропозиціями щодо внесення змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2016 рік» присутніх ознайомила начальник відділу фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська. Прийнятим рішенням збільшено дохідну частину загального фонду районного бюджету на суму 1,673 млн.грн. за рахунок перевиконання плану щодо надходження податку на доходи фізичних осіб. Відповідно збільшено видатки загального фонду районного бюджету на заклади охорони здоров’я, територіальному центру надання соціальних послуг Катеринопільського району, відділу освіти, молоді та спорту (для загальноосвітніх шкіл), закладам культури, які фінансуються з районного бюджету, а також на виконання декількох районних програм стосовно пожежної безпеки, соціального захисту населення, підтримки Катеринопільської дитячої музичної школи та районної газети “Катеринопільський вісник” тощо. Також виділено субвенцію Звенигородському районному бюджету для співфінансування придбання житла лікарю судово-медичному експерту Зорі О.Є. та Катеринопільській селищній раді для проведення капітального ремонту даху дошкільного навчального закладу «Казка» в сумі 100 тис. грн..

До вирішення проблемних питань фінансування установ районного рівня долучилися сільські ради. На своїх сесіях, за рахунок перевиконання їх бюджетів передано цільових субвенцій районному бюджету на суму майже мільйон гривень, зокрема на галузі медицини, освіти та соціального захисту.

Також в ході роботи сесії депутати внесли доповнення до районної програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Катеринопільському районі на 2016-2017 роки, а саме визначили орієнтовні обсяги фінансування робіт та затвердили перелік місцевих доріг загального користування Катеринопільського району, які за даними органів місцевого самоврядування невідкладно потребують ремонту. Це рішення дасть змогу сільським, селищним радам проводити із місцевого бюджету співфінансування ремонту доріг, які обліковуються на балансі служби автодоріг в Черкаській області.

З метою отримання фінансування з державного та місцевих бюджетів, а також координації дій відповідальних структур, народні обранці затвердили районну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Катеринопільському районі на 2016-2018 роки. Основним завданням програми є зниження рівня захворюваності і смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу, надання якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, насамперед представникам груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, послуг з лікування, медичної допомоги, догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ, у рамках реформування системи охорони здоров’я.

Згодом відповідно до порядку денного депутати затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які розміщені в межах Шостаківської сільської ради та Мокрокалигірської об’єднаної територіальної громади (за межами с.Єлизаветка). На питання щодо розміру орендної плати роз’яснення надав начальник відділу Держгеокадастру в Катеринопільському районі Олег Кошовий. В ході розгляду технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок ТОВ Агрофірма “Зоря”, з метою збільшення надходжень до місцевих бюджетів, депутати вирішили рекомендувати Головному управлінню Держгеокадастру у Черкаській області при переукладенні договору оренди встановити розмір річної орендної плати не менше як 9,5 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

У зв’язку з тим, що пропозиції районної державної адміністрації щодо реорганізації цього року загальноосвітніх навчальних закладів у селах Гуляйполе та Вербовець на попередніх засіданнях органів ради не набрали достатньої кількості голосів, депутати на сесії утворили робочу групу з вивчення проблемних питань оптимізації загальноосвітніх навчальних закладів району. Головою робочої групи призначено депутата районної ради Василя Кураша. До її складу ввійшли депутати-освітяни, представники бюджетної комісії та з питань комунального майна, а також депутати, які представляють у районній раді інтереси цих територіальних громад. Робоча група відразу після сесії розпочала свою роботу, адже для внесення конкретних пропозиції вони мають досить стислі терміни.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.