Голова обласної ради провів засідання Консультативно-координаційної ради з питань місцевого самоврядування

08 липня 2016, 19:29
Голова обласної ради провів засідання Консультативно-координаційної ради з питань місцевого самоврядування8 липня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів засідання Консультативно-координаційної ради з питань місцевого самоврядування, до складу якої входять голови районних рад та міські голови міст обласного значення.

Відкриваючи нараду, Олександр Вельбівець наголосив на актуальності питань, що внесені до порядку денного нинішнього засідання ради. Їх розгляд і прийняття наступних кроків для реалізації потребують кваліфікованих підходів і роз’яснень фахівців та спеціалістів.

Присутні на початку заслухали заступника директора-начальника управління планування регіонального розвитку Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Сергія Даниленка щодо умов фінансування програм і проектів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.
Про порядок підготовки, оцінки та конкурсного відбору природоохоронних проектів та заходів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів обласного бюджету, розповіла начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Олена Звягінцева.Голова обласної ради провів засідання Консультативно-координаційної ради з питань місцевого самоврядування

Вона також повідомила про особливості формування та використання фондів охорони навколишнього природного середовища, про розвиток територій та об’єктів природно-заповідного фонду області та про стан справ в області у сфері поводження з твердими побутовими відходами (сміттєзвалища, полігони).

Виконуючий обов\"язки начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області Сергій Поліщук проінформував про результати перевірок сміттєзвалищ на території Черкаської області та проблемні питання щодо їх впорядкувань.

Голова обласної ради провів засідання Консультативно-координаційної ради з питань місцевого самоврядуванняНа засідання також були запрошені та виступили з інформаціями щодо співпраці з органами місцевого самоврядування керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, а саме: Сергій Демиденко, Валерій Данилевський, Наталія Кравченко, Михайло Лобас, та керівники територіальних міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області: Юрій Настенко (начальник Служби автомобільних доріг в Черкаській області та Олег Захаренко (заступник обласного військового комісара).

На завершення присутні затвердили Положення про Консультативно-координаційну раду з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради.