П’ята сесія обласної ради завершила свою роботу

30 червня 2016, 19:52
П’ята сесія обласної ради завершила свою роботу30 червня 2016 року було продовжено друге пленарне засідання обласної ради. Вів його голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Розпочалося воно хвилиною мовчання, якою присутні вшанували пам\'ять всіх борців за волю і незалежність України.

Потім за пропозицією ряду депутатських фракцій та депутатів було внесено зміни до порядку денного, зокрема, включено для розгляду і прийняття рішень низку звернень до керівництва держави.

Окрім того, керівник фракції «Відродження» в обласній раді Світлана Легойда оголосила заяву депутата від партії «Відродження» Романа Редька, який вирішив скласти повноваження депутата обласної ради.П’ята сесія обласної ради завершила свою роботу

Оскільки традиційно на засідання обласної ради приходять представники громадськості, головуючий поставив на голосування пропозицію надати їм слово, а потім перейти до розгляду питань порядку денного.
Таким чином з трибуни обласної ради виступили представники-активісти Канева, які озвучили звернення заборонити будівництво Канівської гідро акумулюючої електростанції та попросили депутатів підтримати їхні вимоги.

Наступним виступив директор українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка Володимир Осипов і попросив депутатів обласної ради надати з обласного бюджету фінансову допомогу на покриття дефіциту фонду заробітної плати на серпень та вересень, назвати конкретний час завершення ремонтних робіт приміщення та дати можливість театру заробляти – придбати транспорт для гастролей, бо зараз у філармонії акторам дозволяють показувати лише 5 вистав на місяць.П’ята сесія обласної ради завершила свою роботу

Потім депутати розглянули планові питання, що стосувалися управління майном обласної комунальної власності. Інформувала присутніх завідувач сектором обліку та використання майна управління майном виконавчого апарату обласної ради Наталія Дудник.
В результаті голосування було дано згоду на оренду майна КП «Аеропорт-Черкаси», часткове звільнення від сплати надходжень від орендної плати обласного КП «Фармація», надання дозволу на реалізацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; внесено зміни до рішення обласної ради від 19.02.2016 №3-29/VII «Про оренду комунального майна бюджетними установами».

Дискусію викликало питання щодо погодження доповнення до плану санації КП «Облпаливо». Врешті, проект рішення набрав необхідну кількість голосів, але депутати проголосували вивчити питання щодо керівника санації.П’ята сесія обласної ради завершила свою роботу

Розглянули депутати також питання, що стосувалося друкованих засобів масової інформації. Одне з них – внесення змін до рішення обласної ради від 21.06.2013 №23-15/VI «Про Редакцію Черкаської обласної соціально-економічної газети «Нова доба», зокрема, до складу комісії з припинення юридичної особи названої редакції.
Наступне – про реформування друкованого засобу масової інформації – газети «Черкаський край» та редакції газети «Черкаський край», засновником яких є Черкаська обласна рада відповідно до закону про роздержавлення державних та комунальних ЗМІ.

Не всі депутати були одностайними у прийнятті цього рішення. Окремі з них наголошували, що обласна рада повинна мати своє друковане видання, а роздержавлення приведе до того, що газету приватизує якийсь олігарх, в тому числі купить і приміщення. Головний редактор видання Тетяна Калиновська у своєму виступі наголосила, що роздержавлення вимагає закон, а газету передадуть трудовому колективу. В результаті обговорення рішення було прийняте більшістю голосів депутатів.

П’ята сесія обласної ради завершила свою роботуСеред питань порядку денного, які набули позитивного рішення: зміна найменування Михайлівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та затвердження її статуту як комунального закладу; затвердження граничних сум витрат, що здійснюються за рахунок коштів обласного бюджету; продовження трудових відносин з Циганковим В.А. на посаді начальника комунальної водолазно-рятувальної служби обласної ради; повернення з оренди цілісного майнового комплексу колишнього Катеринопільського комунального поліграфічного підприємства тощо.

П’ята сесія обласної ради завершила свою роботуНе набрали необхідної кількості голосів проекти рішень про передачу обласного КП «Фармація»; про скасування рішення обласної ради від 17.09.2015 №43-10/VI «Про наміри передати в оренду цілісний майновий комплекс Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація»; про звернення депутатів обласної ради до керівництва ТОВ «Комунальні системи України» щодо вжиття заходів з погашення заборгованості ТОВ «Смілаенергоінвест» перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ.

На завершення другого пленарного засідання було підтримано низку звернень депутатів обласної ради до керівництва держави та більшістю голосів внесено зміни до Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території області на період до 2016 року.

П’ята сесія обласної ради завершила свою роботу.