Поблизу Корсуня фестивалили найкращі механізатори ТОВ «Урожай» та «шополало» машини

22 червня 2016, 20:45
Віталій Шипша, «Вечірні Черкаси», №25, 22 червня 2016 року

Фестиваль тракторних перегонів «Трактор-фест – 2016» пройшов минулого тижня у Яблунівці Корсунь-Шевченківського району. Участь у ньому взяли кращі механізатори філій ТОВ «НВФ Урожай», яке і є його засновником. За п\'ять років свого існування він набув неабиякої популярності, тож організатори фестивалю подумують, чи не зробити фестиваль загальноукраїнським.

Цього року «Трактор-фест» проводили вп’яте поспіль. Це не просто корпоративне змагання на швидкість і вправність серед механізаторів. Передовсім це спілкування серед колег, обмін досвідом та спільне свято. Його вже давно полюбили й з нетерпінням чекають не лише працівники «Урожаю», а й звичайні корсунчани. Для району фестиваль став однією з найголовніших подій року.
Колишній заступник директора ТОВ «НВФ Урожай», а нині перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко каже, що кращого місця, ніж Яблунівка, для проведення фестивалю годі й шукати.
– «Урожай» працює в 9 районах Черкаської області та 2 – Київської області. Корсунь-Шевченківський район приблизно посередині. Тому саме тут було вирішено проводити фестивалі. До всього тут дивовижна природа: річка Рось, ліс, майданчик для проведення перегонів на тракторах. До речі, «Урожай» має давню традицію проводити спартакіади між усіма філіями. Але вони проходять узимку, коли менше роботи. Цього свого часу здалося замало, тож в Олега Васецького (директора ТОВ «НВФ Урожай». – Авт.) народилася ідея зустрічатися влітку на «Трактор-фесті», що відповідає специфіці підприємства. Це приклад сили підприємства і єдності колективу, – наголошує Валентин Тарасенко.
За право бути переможцями п\'ятого ювілейного фестивалю змагалися майже два десятки механізаторів із різних філій ТОВ «НВФ Урожай». Заїзди проводили у двох класах: МТЗ та Fendt. До фіналу, що відбувся 17 червня, дійшли 8 учасників. У класі МТЗ вони на швидкість мали проїхати дистанцію, не загубивши футбольного м\'яча, що був установлений на причіпному пристрої. В іншому класі фіналістам належало наввипередки виконати завдання з маневрування й на фініші луснути надувну кульку голкою, що була встановлена на бампері.
Зрештою, на радість уболівальників, переможцем у класі МТЗ став Олександр Голуб з агрофірми «Батьківщина Шевченка», а в класі Fendt – Руслан Клименко з Катеринопільської філії ТОВ «НВФ Урожай». Окрім кубків, обоє отримали у нагороду по мотоциклу. Кубки та цінні подарунки від організаторів фестивалю отримали й інші фіналісти, а також учасники та переможці виставки креативних тракторів «Truck upgrade – 2016». Зокрема, увазі відвідувачів фестивалю були представлені «прокачані» трактори, як-от: тигреня, трактор-віз, трактор-рятівник та Фендуся. Вони хоч і мають незвичний вигляд, проте є повноцінними бойовими машинами у своїх господарствах.
Родзинкою цьогорічного фестивалю стала нова конкурсна програма «Шопопало-ралі». На радість відвідувачів фестивалю, а надто дітворі, у ньому взяли участь транспортні чудо-засоби, власноруч зібрані працівниками філій «НВФ Урожай». Єдиною умовою для участі у ралі було, аби це саме «шопопало» було саморобним і могло самостійно пересуватися. Причому швидкість не мала ніякого значення.
Першими «шопопало»-конкурсантами стали самохідна піч із мотоблоку, аеромотоцикл, саморобний трактор, автомобіль ЗУБР-2 тощо. Креативне ралі так сподобалося глядачам, що організатори вирішили зробити його щорічним у рамках «Трактор-фесту».