Депутати Черкащини вдало виступили на Всеукраїнській спартакіаді

13 червня 2016, 15:17
Депутати Черкащини вдало виступили на Всеукраїнській спартакіаді11 червня 2016 року в м.Чорноморськ (Одеська обл.) завершилась V Всеукраїнська спартакіада серед депутатів обласних, районних, міських (міст обласного підпорядкування), сільських та селищних рад.

Збірна команда Черкаської області була представлена депутатами дев‘яти районів і змагалась з найсильнішими представниками 17 областей України.

На урочистій церемонії були присутні перший заступник Голови Комітету Верховної Ради з питань сім\'ї, молодіжної політики, спорту і туризму Микола Величкович, міський голова Чорноморська Валерій Хмельнюк, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Соломія Бобровська, заступник голови Одеської обласної ради Юрій Дімчогло та інші.

Спортсмени-депутати змагалися з наступних видів спорту:шахи, шашки, настільний теніс, футзал, волейбол.Депутати Черкащини вдало виступили на Всеукраїнській спартакіаді

У змаганнях з шахів вдало дебютувала депутат Потаської сільської ради Маньківського району Лариса Килимниченко, за коловою системою вона мала лише дві технічні поразки та посіла 2 місце. У шахах серед чоловіків змагався депутат Шполянської міської ради Петро Комар – його результат 8 місце. Виступи Лариси Килимниченко та Петра Комара забезпечили третє командне місце з шахів.

Друге особисте місце до скарбнички перемог у змаганнях з шашок приніс депутат Хрестителівської сільської ради Чорнобаївського району Михайло Кожушний. Однак серед жінок Світлана Шмалій – депутат Громівської сільської ради Уманського району посіла 10 місце. У підсумку в командній боротьбі здобули лише 5 місце.

З дев‘ятим місцем повернулись депутати-волейболісти. Під час сліпого жеребкування вони потрапили до групи «А», де виявились найсильніші суперники – команди Івано-Франківської та Житомирської областей, які у підсумку посіли 1 та 2 місця відповідно.Депутати Черкащини вдало виступили на Всеукраїнській спартакіаді

Склад команди з волейболу: Олександр Дубовик – депутат Чорнокам‘янської сільської ради Маньківського району, Анатолій Жила – депутат Байбузівської сільської ради Черкаського району, Борис Онопрієнко – депутат Городищенської міської ради і депутати з Уманщини: Олександр Побережний – Оксанинської сільської ради, Костянтин Драч – Паланської сільської ради, Сергій Вивальнюк – Кочубіївської сільської ради, Віктор Сирота – Городецької сільської ради та Анатолій Кисіль – депутат Уманської районної ради.

У змаганнях з настільного тенісу 6 особисте місце здобув депутат Іванівської сільської ради Уманського району Володимир Сушкета. Антонівський сільський голова Уманського району Владислава Баюк зупинилась на 13 позиції. У командному заліку спортсмени вибороли 11 місце.

Напруженою була боротьба команд з футзалу. Наші футболісти вибороли «срібні» нагороди, поступившись у нелегкому поєдинку сильному супернику – Івано-Франківській області з мінімальною перевагою 2:1. Депутати Черкащини вдало виступили на Всеукраїнській спартакіаді

Команда з футзалу виступала у такому складі: Олександр Вельбівець – голова обласної ради; Сергівй Стіпаненко – депутат Іркліївської сільської ради Чорнобаївського району, депутати з Монастирищини: Дмитро Плиска з Халаїдівської сільської ради, Сергій Мартиненко з Аврамівсьої сільської ради, Олександр Каплун – міської ради, а також Олександр Тертишний – Гладківщинківський сільський голова Золотоніського району; Ігор Римський – депутат Смілянської районної ради та Андрій Євич – депутат Квітчанської сільської ради Корсунь-Шевченківського району.
За результатами виступів в усіх видах депутати Черкащини посіли 4 загальнокомандне місце та набрали 375 очок.Депутати Черкащини вдало виступили на Всеукраїнській спартакіаді

Трійка лідерів змагань розмістилася таким чином: 1 місце – Івано-Франківська область – 438 очок; 2 місце – Рівненська область – 383 очки; 3 місце – Житомирська область – 381.

На церемонії закриття змагань голова Черкаської обласної ради, учасник Спартакіади Олександр Вельбівець виступив перед спортсменами та організаторами. У своїй промові Олександр Іванович подякував організаторам та учасникам змагань, а також висловив впевненість, що такі заходи об‘єднують депутатів навколо спорту та здорового способу життя, сприяють формуванню командного духу.

Фоторепортаж