На сесії Монастирищенської районної ради презентовано програму розвитку громадянського суспільства

09 червня 2016, 20:30
На сесії Монастирищенської районної ради презентовано програму розвитку громадянського суспільства9 червня 2016 року відбулось пленарне засідання сьомої сесії Монастирищенської районної ради VII скликання, яке провів голова районної ради Микола Орендарчук.

У роботі сесії взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Руслан Терещук, депутат обласної ради Леся Онищак, керівники районних служб, структурних підрозділів, комунальних установ, селищний, сільські голови, представники громадських об’єднань та місцевих засобів масової інформації.

До порядку денного сьомої сесії районної ради було внесено 24 питання, які, відповідно до Регламенту роботи Монастирищенської районної ради, попередньо розглянуто на засіданнях постійних комісій та президії.

На початку роботи пленарного засідання голова районної ради Микола Орендарчук привітав Івахнянського сільського голову Лідію Середюк із зайнятим призовим другим місцем в обласному конкурсі «Краща сільська рада» та вручив їй Диплом переможця.На сесії Монастирищенської районної ради презентовано програму розвитку громадянського суспільства

На розгляд народних обранців було презентовано програму розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року. Варто зазначити, що ця програма спрямовує зусилля місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на створення умов для ефективного функціонування громадських організацій, що є важливою умовою формування державної і регіональної політики та більш повного використання потенціалу громад для розвитку регіону.

Депутати проголосували за внесення змін до районної цільової програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти, що зумовлене прийняттям рішення Черкаської обласної ради від 03.06.2016 №5-9/VII «Про внесення змін до обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року», згідно з яким навчальним закладом, для якого планується закупити набір LEGO у 2016 році визначено Монастирищенську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №5 Монастирищенської районної ради. Внесено зміни і до районної програми розвитку архівної справи на 2016 - 2020 роки та районного бюджету на 2016 рік.

Також депутатами схвалено звернення до Верховної Ради України з проханням залишити без змін назву села Петрівка, а також назву села Жовтневе або перейменувати цей населений пункт в село Хвиля.На сесії Монастирищенської районної ради презентовано програму розвитку громадянського суспільства

Районні депутати підтримали звернення своїх колег з Чорнобаївщини до Кабінету Міністрів України і Верховної Ради України з приводу фінансування ремонту і утримання місцевих (сільських) доріг.

У ході роботи депутати Монастирищини створили тимчасову контрольну комісію з питань перевірки фінансово-господарської діяльності Монастирищенської центральної районної лікарні, затвердили технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, план роботи районної ради на ІІ півріччя 2016 року та розпорядження голови районної ради, прийняті у міжсесійний період, а також розглянули низку питань, що стосуються управління майном комунальної власності.

Відповідно до чинного законодавства усі рішення районної ради та результати поіменного голосування депутатів розміщені на офіційному веб-сайті районної ради у розділах «Діяльність районної ради» та «Результати поіменного голосування».