Роботу журналістів відзначили колеги та посадовці

08 червня 2016, 21:56
«Черкаський край», №45, 8 червня 2016 року

6 червня, у День журналіста України, колектив «Черкаського краю» отримав безліч привітань та відзнак. Одну з нагород – Диплом переможця творчого конкурсу друкованих ЗМІ за II місце в номінації «Герої, які живуть поруч» головному редактору газети Тетяні Калиновській вручив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко та депутат обласної ради Микола Овчаренко також привітали творчий колектив газети.
– Приємно відзначити вашу громадянську мужність у відстоюванні свободи слова, принципів демократії, справедливості і законності. Щодня, щогодини, попри всі проблеми та перешкоди, ви чесно і відповідально робите свою справу. І вам довірено високу місію не тільки правдиво повідомляти про події, які відбуваються в Шевченковому краї та світі, а й формувати світогляд жителів області, – відзначив Валентин Тарасенко.
Від імені керівництва обласної ради він подякував усім працівникам «Черкаського краю» та побажав гострих пер і цікавих тем, мирного неба і міцного здоров\'я, творчого натхнення та життєвої наснаги. Із нагоди професійного свята Валентин Тарасенко вручив головному редактору видання Тетяні Калиновській Почесну грамоту обласної ради за багаторічну самовіддану працю, високий професіоналізм та особистий внесок у розвиток інформаційного простору Черкащини.
А напередодні Дня журналіста Національна спілка журналістів України зібрала представників ЗМІ Черкащини, щоб у колі колег підбити підсумки року, визначити складнощі, які виникають у роботі засобів масової інформації, та відзначити здобутки у медіасфері.
– Цьогорічне професійне свято журналісти України зустрічають із тривогою – для нас сьогодні дуже багато викликів, – зазначив перший секретар НСЖУ, голова Черкаської обласної організації спілки журналістів Сергій Томіленко. – Серед чинників, які не сприяють розвитку медіа, – не тільки війна, а й проблеми в економіці, згортання ринку реклами, зменшення споживання аудиторією інформації від традиційних медіа. Це все створює загрози зайнятості журналістів і взагалі перспективам нашої професії.
Було вручено нагороди обласної організації НСЖУ. Відзнаки за перемогу в цьогорічному конкурсі журналістської майстерності отримали відомий черкаський правозахисник, волонтер і журналіст Валерій Макеєв за книгу «100 днів у полоні» та журналіст Сергій Могилко за книгу «Цитати Сходу».
Первинні організації НСЖУ отримали в подарунок яскраве ілюстроване видання «Війна очима ТСН». Чи не найціннішим подарунком став для журналістів майстер-клас на тему «Документальне фото: у фокусі людина», який для черкаських колег провів, демонструючи власні фоторепортажі з Майдану, з війни на Донбасі, з місць масових заворушень у США та з народних свят Буковини, фотожурналіст Олексій Фурман.