Проведено робочу нараду з очільниками територіальних громад Драбівщини

03 червня 2016, 12:14
Проведено робочу нараду з очільниками територіальних громад Драбівщини 2 червня 2016 року за участю голови районної ради Володимира Дзеги відбулася робоча нарада з очільниками територіальних громад Драбівщини.

У роботі наради взяв участь в. о. начальника управління Держпродспоживспілки у Драбівському районі Черкаської області Сергій Михайлик, який доповів про дотримання норм санітарного законодавства при використанні засобів захисту рослин та про першочергові заходи по боротьбі зі сказом тварин на території району.

При обговоренні даного питання голова районної ради наголосив, що рішенням останньої сесії районної ради виділено 35,0 тис. грн. бюджетних коштів на придбання вакцини проти сказу. Також, з метою попередження отруєння бджіл, Володимир Дмитрович звернув увагу сільських і селищних голів на обов’язковості оповіщення громад за 3 дні до початку обробки посівів хімічними засобами.

Про порядок надання водних об’єктів загальногосподарського значення, розташованих на території району, у тимчасове користування на умовах оренди розповів начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Віктор Хрущ.

Проведено робочу нараду з очільниками територіальних громад ДрабівщиниНачальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Близнюк та начальник управління Державної казначейської служби України у Драбівському районі Черкаської області Таміла Кубрушко проінформували про стан виконання бюджету району за 5 місяців та заходи щодо забезпечення виконання планових завдань за І півріччя поточного року. Обговорюючи дане питання, Володимир Дзега наголосив на важливості раціонального формування бюджетів місцевих рівнів та ефективному використанні коштів.

В ході наради військовий комісар Драбівського районного військового комісаріату Віталій Сало ознайомив із ходом виконання Закону України \"Про військовий обов\'язок і військову службу\".

Спільно було обговорено питання організації санаторно-курортного лікування учасників АТО у 2016 році. Зокрема, виступили начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Ніна Симоненко, головний лікар центральної районної лікарні Світлана Бойко, заступник головного лікаря КЗ «Драбівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Петро Стецюк, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Притула. Голова районної ради запропонував провести моніторинг та визначити потребу учасників бойових дій (АТО) в придбанні житла та поліпшенні житлових умов.

Окрім того, в ході наради розглядалися питання про зміни у призначенні субсидій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 №106, про визначення єдиного порядку укладення договорів з ритуальними службами, про стан проведення оплачуваних громадських робіт на території сільських, селищних рад та про організацію передплати друкованих періодичних видань на ІІ півріччя поточного року.

В обговоренні питань порядку денного наради взяли участь начальник слідчого відділення Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області Віктор Гунько, директор районного центру зайнятості Валерій Хабло, начальник Центрального відділення поштового зв’язку Драбів-1 ЦПЗ №2 ЧДУПППЗ \"Укрпошта\" Наталія Овсієнко, Митлашівський сільський голова Микола Скирда, голова Драбівського відділення ГО \"Братство бджолярів України\" Олександр Марченко, директор ТОВ Мисливсько-рибальське господарство \"Драбівське\" Віталій Омельян.