Новоствореним кооперативам безкоштовно передали технічні засоби для роботи

02 червня 2016, 19:18
Новоствореним кооперативам безкоштовно передали технічні засоби для роботи2 червня 2016 року відбулася передача обладнання для сушіння фруктів новоствореним сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам області, що було придбане у рамках проекту «Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів», що фінансується Європейськім Союзом за програмою ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Від обласної ради, як представника однієї з сторін проекту, привітав з отриманням обладнання ініціаторів створення кооперативів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко. За його словами, на сьогодні активні громадяни в районах і селах області виявляють готовність працювати та виробляти якісну продукцію, тож «наше завдання – сприяти їм у цьому, дати імпульс та залучити потрібні для розвитку справи інвестиції».

Новоствореним кооперативам безкоштовно передали технічні засоби для роботи– Сьогодні ми з вами переконалися, що разом вирішувати спільні проблемні питання простіше й набагато ефективніше. Обласна рада, як партнер цього проекту, й надалі зобов’язується підтримувати реалізацію передбачених заходів, в тому числі – фінансовою участю. Вірю, що наша спільна справа матиме успіх і подальшу перспективу для розвитку сільських територій, – наголосив Валентин Тарасенко.

До слова, вартість Проекту складає більше 617 тис. євро, з яких майже 80% – внесок ЄС, 20% витрат покриватимуться за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів (30% та 70% відповідно). На разі в області вже створено 18 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, з них: 6 – із сушіння фруктів, 3 – з вирощування плодово-ягідних культур та 10 – із вирощування кролів. А сьогодні обладнання отримали представники трьох новостворених сільськогосподарських кооперативів. Це: «Нова КООП», що запрацював у с. Івківці Чигиринського району; «Суховій» з с. Шубиних Ставів Лисянського району та «Красногірський» з с. Антипівка Золотоніського району.Новоствореним кооперативам безкоштовно передали технічні засоби для роботи

Як відзначив координатор проекту, начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка, до цього часу в області конкретної підтримки кооперативам, що створювались, на жаль не було. Лише завдяки реалізації проекту новостворені кооперативи і їх ініціатори отримали реальну допомогу починаючи від проведення безкоштовних навчальних тренінгів й аж до надання конкретної матеріально-технічної допомоги.

«Одним із основних завдань реалізації проекту – є зменшення рівня безробіття на селі за рахунок створення близько тисячі робочих місць на щонайменше 50-ти сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах із надання їм матеріальної підтримки», – відзначив він.