Виставка робіт Дар’ї Ложешнікової до Міжнародного дня захисту дітей

01 червня 2016, 19:26
Виставка робіт Дар’ї Ложешнікової до Міжнародного дня захисту дітейПершого червня 2016 рокув обласному художньому музеї відкрилася виставки робіт Дар’ї Ложешнікової. Вона приурочена до Міжнародного дня захисту дітей.

Ще зовсім недавно війна для українців була чимось далеким, а тепер майже кожну родину, так чи інакше, обпалило полум’я військових дій. Автором картин, які експонуються в залі Черкаського обласного художнього музею є Даша Ложешнікова, донька капітана міліції у відставці, бійця батальйону Національної гвардії України «Донбас» Володимира Івановича Ложешнікова, який загинув у 2014 році в боях під Іловайськом. Він один з тих, хто віддав своє життя заради України.

Володимир Ложешніков нагороджений орденом «За мужність» (посмертно). Виставка робіт Дар’ї Ложешнікової до Міжнародного дня захисту дітей

Його ім’я увічнене в назві однієї з черкаських вулиць і на обеліску загиблим міліціонерам, що у дворі УМВС України в Черкаській області, а також занесене в Книгу пам’яті загиблих співробітників УМВС України в Черкаській області.

Ідея виставки робіт юної художниці виникла в день відкриття в Черкаському обласному художньому музеї виставки «Мистецтво жити» – світ очима воїнів АТО.

Виставка робіт Дар’ї Ложешнікової до Міжнародного дня захисту дітейДаша народилася 31 травня 2001 року в Черкасах, навчається в колегіумі «Берегиня» і одночасно в художній школі імені Данила Нарбута. Малюванням захоплюється з дитинства. До речі, її батько не тільки підтримував це захоплення доньки, а й мріяв про виставки її картин.

Роботи Даші експонувалися в УМВС України в Черкаській області, а також в Канаді (Монреаль), Польщі, Естонії. Свої картини вона часто дарує побратимам батька, з якими родина Ложешнікових підтримує тісні зв’язки.

В залі експонується 29 робіт юної художниці, створені в техніці гуаші і пастелі у 2014 – 2016 роках. Це переважно краєвиди та квіткові композиції.Виставка робіт Дар’ї Ложешнікової до Міжнародного дня захисту дітей

Є серед них і улюблені картини її батька: «Осінь», «Шевченківська хата. Вечір.», «Літо в селі». Експонуються і роботи, які Даша намалювала для одного з побратимів свого батька: «Твоя мрія», «Шторм. Нездоланна воля». Трагічні події в житті України, її родини знайшли відображення в картинах: «Роковини. Іловайськ 2015.», «Маки. Пам’яті загиблих».