Валентин Тарасенко привітав вихованців Шевченківської спеціалізованої школи

01 червня 2016, 19:42
Валентин Тарасенко привітав вихованців Шевченківської спеціалізованої школи1 червня 2016 року, у Міжнародний день захисту дітей, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко відвідав Шевченківську спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради, що на Звенигородщині.

Під час перебування в школі Валентин Тарасенко оглянув навчальні кабінети та ознайомився із матеріально-технічною базою закладу. У цьому навчальному році тут навчалися 178 учнів, значна частина з яких – категорійні діти. (Зокрема, 2 дитини, які позбавлені батьківського піклування та перебувають під опікою, 9 дітей-напівсиріт, 16 дітей з малозабезпечених сімей, 25 дітей, які виховуються одинокими матерями, 16 дітей з неповних сімей, 35 дітей з багатодітних сімей, 39 дітей, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС.)

Валентин Тарасенко привітав вихованців Шевченківської спеціалізованої школиМатеріально-технічна база школи постійно оновлюється і на сьогодні забезпечує всі освітні й естетично-виховні потреби учнів. У спальнях гуртожитку створені належні умови проживання для дітей: розраховані на 2-3 учнів, вони добре умебльовані і затишні. Окремо обладнані умивальники, санвузли, кімната гігієни для дівчаток, душові. У школі є медпункт, працює ізолятор, в якому є все необхідне для хворого.

Особливо вразили Валентина Петровича кімнати образотворчого мистецтва та художній кабінет, музей народного ужитку, а також підходи до освітнього процесу (уроки малювання відбуваються на природі) та самі роботи дітей, виконані в різних стилях художнього та прикладного мистецтв.

Валентин Тарасенко привітав вихованців Шевченківської спеціалізованої школиЗа словами першого заступника голови обласної ради, атмосфера родинного затишку в закладі, насамперед, іде від директора – заслуженого працівника освіти України, відмінника освіти України, лауреата премії ім. Народного вчителя Олександра Захаренка, кавалера ордена княгині Ольги III ступеня Ліни Терещенко. Яка, до речі, очолює установу вже більше тридцяти років.

Після огляду центру, гостей запросили переглянути святковий концерт, підготовлений вихованцями закладу.

– Ви, дорогі діти, – наше майбутнє, яке формується у сьогоденні. І за це відповідаємо ми, – дорослі. А тому турбота про дітей, їхній захист – наш найголовніший обов’язок. Завдячуючи директору закладу, усьому колективу та їх щоденній сумлінній і надзвичайно важливій праці – ми впевнені у тому, що наші діти мають не лише всі умови для навчання і виховання, але й формування всебічно розвиненої, обдарованої особистості, – наголосив Валентин Тарасенко, вітаючи діток зі святом.

Валентин Тарасенко привітав вихованців Шевченківської спеціалізованої школиВін також передав для потреб закладу і його вихованців відео-камеру, сертифікат на мультимедійний проектор та солодощі – спільний подарунок від нього та шефів закладу – Управління Національного банку та Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області.

На завершення святкових урочистостей директор школи мистецтв Ліна Терещенко теж привітала усіх діток зі святом, з початком літніх канікул. Вона також подякувала «друзям» закладу і особисто Валентину Тарасенку за постійну увагу й допомогу школі, зокрема, й щодо безкоштовного оздоровлення 10 діток біля моря, яке вдалося організувати у співпраці з Благодійним фондом «Урожай громаді» на базі санаторію в м. Бердянськ.