Олександр Вельбівець відвідав Золотоніську школу-інтернат і привітав вихованців з Міжнародним днем захисту дітей

01 червня 2016, 20:07
Олександр Вельбівець відвідав Золотоніську школу-інтернат і привітав вихованців з Міжнародним днем захисту дітей1 червня країна відзначає Міжнародний день захисту дітей. Цього дня голова обласної ради Олександр Вельбівець відвідав Золотоніську загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів - комунальний заклад Черкаської обласної ради. Разом з ним до дітей завітали заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна, директор Департаменту екології та природних ресурсів Олена Звягінцева, міський голова м. Золотоноша Віталій Войцехівський, голова районної ради Валерій Саранча.

Варто зазначити, що школа занесена до Європейської мережі шкіл сприяння здоров\'ю. Заклад є дипломантом ХІ та ХІІ Міжнародних виставок «Сучасна освіта в Україні» та Міжнародної виставки «Інноватика в освіті України», відзначений дипломом Черкаської обласної виставки перспективного педагогічного досвіду «Імідж освіти Черкащини». Школа отримала Золоту медаль Шостої Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2015».

Олександр Вельбівець відвідав Золотоніську школу-інтернат і привітав вихованців з Міжнародним днем захисту дітейВітаючи присутніх зі святом, Олександр Вельбівець наголосив, що держава постійно прагне створити дітям достойні умови для повноцінного розвитку. І обласна рада, під опікою якої перебуває ваш інтернат, що став для присутніх тут хлопчиків і дівчаток рідною домівкою, також робить усе можливе для поліпшення вашого навчання і розвитку.

«Ви бачите, що останнім часом приміщення школи зазнало гарних змін: реконструйовано частину спального корпусу, придбано для нього нові меблі, встановлено кондиціонери та витяжку в їдальні. Заклад забезпечений транспортом, всім необхідним», – сказав Олександр Іванович.

Принагідно, голова обласної ради подякував також керівникам міста і району за увагу до роботи закладу, дирекції школи та усьому колективу – за щоденну сумлінну і надзвичайно важливу працю.Олександр Вельбівець відвідав Золотоніську школу-інтернат і привітав вихованців з Міжнародним днем захисту дітей

– Сьогодні – початок літа. Для молодших діток розпочинається пора відпочинку й безтурботності, в той час як для випускників школи – це крок у нове доросле життя. Впевнений, що ви здолаєте будь-яку життєву вершину, лише вірте у власні сили, пам’ятайте мудрі настанови ваших вчителів та вихователів, – зауважив Олександр Вельбівець і побажав усім миру, добра і благополуччя та передав для вихованців інтернату солодощі, набір футбольних м’ячів та інші подарунки.Олександр Вельбівець відвідав Золотоніську школу-інтернат і привітав вихованців з Міжнародним днем захисту дітей

Після урочистостей, Олександр Іванович ознайомився з матеріальною базою навчального закладу, поспілкувався з педагогічним колективом, обслуговуючим персоналом.

Як зазначив директор школи-інтернату Валерій Чамата, навчальний заклад засновано 1961 року. Саме тоді на території закладено парк, який згодом став пам’яткою садово-паркового мистецтва. Завдяки його унікальним насадженням тут створений мікроклімат, сприятливий для лікування органів дихання. Тому й перебувають і навчаються тут діти з неспецифічними захворюваннями органів дихання. Олександр Вельбівець відвідав Золотоніську школу-інтернат і привітав вихованців з Міжнародним днем захисту дітей

Голова обласної ради особисто оглянув умови проживання дітей, навчальні класи, ігрові зали, клас хореографії, їдальню та музейні кімнати.

Особливо відзначив наявність власного медичного блоку, фізіотерапевтичного та стоматологічного кабінету, в яких працюють досвідчені медичні фахівці та наголосив, що заклад і надалі буде отримувати необхідну підтримку обласної ради.