Засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний сесії, транслювалося в Інтернет мережі на офіційному сайті обласної ради

31 травня 2016, 21:11
Засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний сесії, транслювалося в Інтернет мережі на офіційному сайті обласної ради31 травня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів засідання президії обласної ради. Вперше засідання президії транслювалося в он-лайн-режимі на офіційному сайті обласної ради.

До порядку денного було внесено питання, що їх заплановано розглянути на пленарному засіданні п’ятої сесії обласної ради.

На початку члени президії обговорили і підтримали проекти рішень двох обласних програм: охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки та цільової програми забезпечення підготовки (перепідготовки) та безперервного професійного розвитку медичних кадрів на 2016-2020 роки.

Засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний сесії, транслювалося в Інтернет мережі на офіційному сайті обласної радиПотім відповідно до подань департаментів та управлінь облдержадміністрації члени президії розглянули зміни до ряду програм та окремих рішень обласної ради. Зокрема, до Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2016 рік; регіональної програми розвитку малої гідроенергетики в Черкаській області на 2011-2020 роки; підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області за 2011-2016 роки; функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2016-2017 роки; до обласної програми «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки; підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року; до обласної комплексної програми „Турбота” на 2014 – 2020 роки; до рішення обласної ради від 04.03.2004 № 15-16 «Про організацію щорічного обласного конкурсу на кращу сільську раду» тощо.

Засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний сесії, транслювалося в Інтернет мережі на офіційному сайті обласної радиЗ усіх питань інформували керівники департаментів і управлінь ОДА, а співдоповідали голови постійних комісій обласної ради.

Президія підтримала також проект рішення щодо внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік, потреба в яких виникла в міжсесійний період. Інформувала про них директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталя Кравченко.

Окремим питанням було внесено на розгляд звіт за 2015 рік із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на 2015-217 роки, про що інформував директор Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації Роман Карманнік.

Більшістю голосів було підтримано проект рішення про хід виконання обласної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки», а також проект рішення щодо програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року.

Засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний сесії, транслювалося в Інтернет мережі на офіційному сайті обласної радиПотім члени президії розглянули і підтримали ряд питань екологічного і природно-заповідного характеру і приступили до обговорення питання управління майном обласної комунальної власності, а саме: прийняття його до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, передачі, оренди, часткового звільнення від сплати надходжень від орендної плати; ліквідації ряду комунальних підприємств тощо.

Окремо було розглянуто питання щодо реформування друкованого засобу масової інформації – газети «Черкаський край» та редакції газети «Черкаський край», засновником яких є Черкаська обласна рада, згідно законодавства про роздержавлення державних і комунальних друкованих засобів масової інформації та відповідно внесення змін до рішення обласної ради від 21.06.2013 №23-15/VI.

Засідання президії обласної ради, на якому сформовано порядок денний сесії, транслювалося в Інтернет мережі на офіційному сайті обласної радиПрезидія розглянула низку звернень депутатів обласної ради до Президента України Петра Порошенка, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Генерального прокурора України, Міністерства охорони здоров’я, інших органів центральної виконавчої влади, а також ряд депутатських запитів щодо актуальних питань, які хвилюють виборців Черкащини.

У результаті обговорення і прийняття відповідних рішень президія сформувала порядок денний сесії, що відбудеться 3 червня 2016 року.