Депутати розглянули питання, що перебувають на контролі профільних комісій обласної ради

31 травня 2016, 17:56
Депутати розглянули питання, що перебувають на контролі профільних комісій обласної ради31 травня 2016 року депутати працювали у складі постійних комісій та розглянули питання, що вносяться на розгляд пленарного засідання обласної ради. Зокрема, цього дня пройшли засідання постійної комісії обласної ради з питань з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства і постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Участь у засіданні взяли голова обласної ради Олександр Вельбівець та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Депутати обох комісій обговорили та рекомендували на розгляд президії і сесії обласної ради питання про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік; звіт за 2015 рік із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2015-2017 роки та розглянули листа постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій щодо ситуації, що склалась у с. Вітове (вул. Орбіта) Чигиринського району.

Депутати розглянули питання, що перебувають на контролі профільних комісій обласної радиРозглянули члени комісії звернення депутатів обласної ради до депутатів Верховної Ради України щодо підтримання проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення», депутатське звернення Галушки В.М. «Щодо виконання Регіональної програми модернізації комунальної теплоенергетики Черкаської області на 2014-2015 роки», а також заслухали хід виконання обласної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки; обласної програми протипожежного захисту об’єктів житлового фонду на 2010-2015 роки «Безпечне житло» та обласної програми передачі гуртожитків області у власність територіальних громад на 2011-2014 роки.

Серед іншого, під час засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів депутати заслухали питання про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку області на 2016 рік та регіональної програми розвитку малої гідроенергетики в Черкаській області на 2011-2020 роки, звіт про виконання обласного бюджету І квартал 2016 року; реалізацію програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року» та Програму забезпечення потреби області в продовольчому зерні на 2008-2015 роки.

Депутати розглянули питання, що перебувають на контролі профільних комісій обласної радиПідтримали депутати внести зміни до рішення обласної ради «Про організацію щорічного обласного конкурсу на кращу сільську раду». За словами голови обласної ради, змінами передбачається збільшення розміру преміювання переможців обласного конкурсу з метою підвищення рівня організаторської роботи сільських рад, поширення позитивного досвіду їх діяльності.

– Вважаю, що на сьогодні винагорода, передбачена фондом премії, не сприяє ініціативності сільських рад до участі у конкурсі. І їх можна зрозуміти. Який проект в громаді можна реалізувати чи проблему вирішити навіть отримавши перше місце і 30 тисяч гривень!? Тому я вніс пропозицію про збільшення призового фонду вдвічі, щоб підтримати місцеві бюджети і стимулювати громади на вирішення місцевих проблем, – відзначив Олександр Вельбівець.

Згідно з проектом змін, за І місце переможець отримує 60 тис. грн., за ІІ – 40 тис. грн. і за ІІІ місце – 30 тис. грн.

У ході роботи депутати обговорили й інші питання, що перебувають на контролі профільних комісій.