Постійна комісія обласної ради в ході підготовки до сесії розглянула питання, що стосуються освіти, культури, молодіжної політики та спорту

30 травня 2016, 16:42
Постійна комісія обласної ради в ході підготовки до сесії розглянула питання, що стосуються освіти, культури, молодіжної політики та спорту30 травня 2016 року проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту, яке вів її голова Володимир Доманський.

Спочатку члени комісії розглянули хід виконання рішення обласної ради від 24.04.2015 № 39-2/VІ «Про обласну комплексну програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки». Інформувала присутніх заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Касян.

Постійна комісія обласної ради в ході підготовки до сесії розглянула питання, що стосуються освіти, культури, молодіжної політики та спортуНаступними – розглянули блок фінансових та економічних питань. Заслухано директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталію Кравченко щодо внесення змін до рішення обласної ради від 29.12.2015 № 2-3/VІІ «Про обласний бюджет на 2016 рік».

Цими змінами, наприклад, пропонується по управлінню освіти і науки облдержадміністрації: кошти, передбачені на фінансування обласних програм, спрямувати Черкаському районному бюджету на умовах співфінансування для придбання лінгафонних кабінетів з програмним забезпеченням для вивчення іноземних мов; Смілянському міському і Христинівському районному бюджетам на умовах співфінансування – придбання шахових кабінетів в рамках програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2020 року.

За рахунок вільного залишку коштів загального фонду та перерозподілу видатків – для капітального ремонту холу 1-го поверху та центральних сходів КЗ «Черкаський НРЦ «Країна добра» Черкаської обласної ради; капітальний ремонт котельні в Бабанській спеціалізованій школі-інтернат.

Окрім того, за рахунок залишку цільових коштів освітньої субвенції збільшуються видатки управлінню освіти та науки для надання субвенцій місцевим бюджетам на оснащення опорних навчальних закладів сучасними технічними засобами; на виконання обласної програми «Шкільний автобус» тощо.

Потім депутати заслухали директора Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Романа Карманніка з двох питань – щодо внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2016 рік і звіт за 2015 рік із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2015-2017 роки.

Серед профільних питань, члени комісії погодили запропоновані начальником управління освіти і науки облдержадміністрації Валерієм Данилевським зміни до обласної програми «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки та до обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року.

Члени комісії обговорили ще ряд питань і відповідно до Регламенту обласної ради частину з них рекомендували для внесення до розгляду на пленарному засіданні обласної ради.