Центр єдиноборств, один з кращих в Україні, відкрито в Золотоноші

18 травня 2016, 15:04
Валентина Андрійченко, «Черкаський край», №39, 18 травня 2016 року

Минулого четверга було багатолюдно в Золотоноші біля приміщення податкової інспекції – черговий поліцейський караул, швидка допомога. Відбувалася надзвичайна, але приємна подія: у підвалі адміністративної п\'ятиповерхівки, де раніше розміщувався пристосований спортзал для борців, в урочистій обстановці було відкрито сучасний спортивний зал східних єдиноборств. Як стверджують фахівці – кращий в Україні.

Добре обладнаний з великою залою для тренувань, з душовими кабінками, задрапованими стінами, з матами-пазлами і дзеркалами. При відкритті й перерізанні символічної стрічки були присутні перші особи області – голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко та голова обласної ради Олександр Вельбівець, міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський та керівництво району – Олександр Лісовий і Валерій Саранча, а також головний каратист України Сергій Всеволодов, гості – спортсмени з Херсона й Полтави та юні золотоніські каратисти. Ініціатором створення такого сучасного спортзалу східних единоборств став Олексій Дроб\'язко, тренер-переселенець із Донбасу, з міста Авдіївка, який входив до збірної України з кіо-кушин-карате. Він позаторік приїхав у Золотоношу й тут продовжував займатися спортом та громадською роботою.

Серед хлопчаків міста стала популярною боротьба кіо-кушин, секція каратистів швидко заявила про себе на змаганнях. Якось тренер Олексій Дроб\'язко під час змагань зустрівся в Золотоніській гімназії з Юрієм Ткаченком і повідав про свою мрію мати сучасний спортзал єдиноборств. Тепер його мрія та багатьох хлопців, закоханих у цей вид спорту, збулася – зараз тут можуть займатися юні борці з 6-річного віку. З обласного бюджету для облаштування спортзалу було виділено 350 тисяч гривень, велику допомогу надали й спонсори Микола Бас із Золотоніського лісового господарства, Галина Дубовик із ТОВ «Золотоніський бекон», Олена Ястребова з ТОВ «Сфера-Пласт», яким дякували за сприяння. Тут же відбулося й перше відкрите тренування, за яким присутні спостерігали, затамувавши подих. Бо каратисти виконували вправи на розбитому склі. Не тільки підлітки, а й зовсім юні, дев\'ятирічні. Гартували не тільки тіло, а й дух, силу волі.