Олександр Вельбівець привітав прикордонників Навчального центру зі святом

25 травня 2016, 19:13
Олександр Вельбівець привітав прикордонників Навчального центру зі святом25 травня 2016 року в приміщенні обласної філармонії проведено урочистості з нагоди Дня прикордонника. Авансцена прикрашена гірляндою з квітів, оформлена державними символами. Тут же розміщений прикордонний стовп.

У залі – персонал Навчального центру, ветерани-прикордонники, депутати обласної ради, керівники структурних підрозділів виконавчої влади, правоохоронних органів, шефських підприємств, громадських організацій.
.
Олександр Вельбівець привітав прикордонників Навчального центру зі святомПривітати прикордонників з нагоди професійного свята прибули також голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, заступник міського голови м. Черкаси Геннадій Шевченко.

Розпочалося свято вокально-хореографічною композицією «Україна» у виконанні Академічного ансамблю пісні та танцю України Державної прикордонної служби.

Олександр Вельбівець привітав прикордонників Навчального центру зі святомНачальник центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота полковник Дмитро Коцеруба подає команду і на сцену вноситься Бойовий прапор Навчального центру.

Потім оголошуються накази Адміністрації Державної прикордонної служби України та начальника Навчального центру, відповідно яких вручаються відзнаки, нагороди, грамоти, оголошуються подяки, присвоюються чергові військові звання.

Олександр Вельбівець привітав прикордонників Навчального центру зі святомДо вітань і нагороджень долучаються і керівники області. Голова обласної ради Олександр Вельбівець, адресуючи слова вдячності керівництву і персоналу Навчального центру за службу, зокрема зазначив, що Ви не обмежуєте свою діяльність суто притаманними службовими обов’язками, а берете найактивнішу участь у багатьох загальнообласних заходах, ведете патріотичну роботу, пошукову, відновлюєте забуті сторінки історії і своїми щоденними діями пишете нові.

– Зокрема, хочу згадати генерала Ігоря Момота. Про те, яку пам\'ять він залишив для нас. Як справжній воїн ціною власного життя показав приклад вірності військовій присязі і любові до рідної України, захищаючи її від агресора на східних рубежах. Завдяки його зусиллям і персоналу маємо сучасну матеріальну базу для підготовки спеціалістів.За його ініціативи на честь ветеранів-прикордонників закладено яблуневий сад, що квітує щовесни. Як не згадати і капличку Преподобного Іллі Муромця Святого – покровителя прикордонних військ, що також є Оберегом вашого Центру, – наголосив Олександр Іванович.

Олександр Вельбівець привітав прикордонників Навчального центру зі святом«Вже наступного року ви будете відзначати 25-річчя заснування Навчального Центру», – підкреслив голова обласної ради і на завершення побажав колективу нових здобутків у службі, міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, миру і спокою.

На завершення виступу вручив Почесні грамоти обласної ради ряду працівників і військовослужбовців Навчального центру.