Обласна рада нарешті поділила портфелі в комісіях

30 грудня 2015, 14:23
Сергій Халупінський, «Вечірні Черкаси», № 52, 30 грудня 2015

Напередодні нового року обласна рада нарешті підтягнула всі свої організаційні \"хвости\". Зокрема, на сесії, що відбулася минулої п’ятниці, депутати розподілили портфелі у постійних комісіях, утворили президію й зрештою приступили до повноцінної роботи. Для цього їм знадобилося більше місяця. Протягом цього часу обласна виборча комісія тричі оприлюднювала результати виборів до обласної ради, а самі депутати пройшли випробування організованими \"хороводами\" проти обраного ними голови обласної ради Олександра Вельбівця.

Постійні комісії очолили по два представники від фракцій \"БПП \"Солідарність\" (Костянтин Омаргалієв - комісія з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, Володимир Доманський - комісія з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту) і партії \"Відродження\" (Світлана Легойда - комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, Володимир Кокодзей - комісія з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства). По одній керівній посаді у комісіях отримали фракції \"Свобода\" (Олександр Лошков очолив комісію з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини), \"Черкащани\" (Олександр Лупашко - комісію з питань агропромислового розвитку та земельних відносин), партії Олега Ляшка (Олег Баштан - комісію з питань охорони здоров\'я і соціального захисту населення) та \"Батьківщина\" (Наталя Кравцова очолила комісію з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики).

Не отримали керівних посад лише укропівці та афганці, які в разі фальсифікації виборів узагалі не повинні були потрапити в раду цього скликання. Утім, \"Укроп\" тепер зможе контролювати розслідування фальсифікацій, адже обласна рада створила тимчасову контрольну комісію з контролю за розслідуванням фальсифікацій до обласної ради. Очолити її пропонували керівнику фракції афганців Олександру Рибченку, але той узяв самовідвід. Зрештою, зійшлися на кандидатурі укропівця Олексія Давиденка.

Утомлені, але задоволені безперешкодним розглядом організаційних питань депутати спромоглися цього дня ще й внести зміни до обласного бюджету на 2015 рік. Зокрема, вони розподілили додаткові державні субвенції на освіту (майже 34 мільйони гривень) та медицину (майже 88 мільйонів гривень).