Черкаська облрада збільшила територію Шполи

28 жовтня 2015, 12:28
«Вечірні Черкаси», № 43, 28 жовтня 2015 року

Таке рішення на останньому пленарному засіданні прийняли депутати Черкаської обласної ради минулого скликання. Територія міста Шпола збільшилася за рахунок земель Мар’янівської сільської ради згідно з проектом землеустрою, розробленим державним підприємством «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

- Шполянська районна державна адміністрація погоджується з установленням та зміною меж міста Шпола загальною площею 2246,2639 гектара, збільшення площі міста на 375,3139 гектара. З них за рахунок земель Шполянської міської ради за межами міста – 360,2139 гектара та Мар’янівської сільської ради - 15 гектарів, у зв’язку з включенням земель сільськогосподарського призначення , земель житлової та громадської забудови й інших категорій земель, - ідеться у проекті рішення, підтриманому депутатами Черкаської обласної ради.

Однак підтримка обласних обранців у цьому питанні не вирішальна. Далі голосувати за розширення меж міста Шпола мають депутати Верховної Ради.

– Важко й пригадати, коли востаннє обласна рада розглядала подібне питання. Мабуть, коли до Черкас приєднали село Дахнівку. Сьогодні не розглянутим залишається питання розширення меж Ватутіного, по Шполі проект розроблявся також досить довго, –розповідає керівник секретаріату Черкаської обласної ради Василь Мовчан. – Далі це питання направлено на розгляд Верховної Ради, і лише після позитивного погодження межі Шполи будуть автоматично розширені.