Депутати облради внесли свої останні правки в бюджет

21 жовтня 2015, 19:27
Тетяна Мартинова, «Вечірні Черкаси», №42, 21 жовтня 2015 року

Минулого тижня відбулося останнє 43-тє пленарне засідання депутатів Черкаської обласної ради VI скликання. Депутати розглянули питання управління майном обласної комунальної власності. Внесли зміни до кількох обласних програм та перерозподілили бюджет.

Згідно з постановою Кабміну обласному бюджету Черкаської області передано 9602,5 тис.грн. стабілізаційної дотації з держбюджету. Її розподілили, аби забезпечити заробітною платою з нарахуваннями працівників бюджетних установ обласного підпорядкування з урахуванням підвищення розміру мінімальної зарплати.

Відтак департамент освіти і науки Черкаської ОДА отримав – 1265,7 тис. грн.; департамент охорони здоров’я – 3721,8 тис. грн.; департамент соціального захисту населення – 2333,2 тис. грн.; служба у справах дітей – 30 тис.грн; управління культури – 2 251,8 тис. грн.

Також народні обранці розподілили між місцевими бюджетами виділені Урядом 9,1 млн.грн. медичної та 12,6 млн. грн.. освітньої субвенції, з яких 3,2 млн. грн.. у подальшому спрямують на оснащення кабінетів фізики, хімії, біології, географії, математики, а також на придбання навчальних комп’ютерних комплексів із мультимедійними засобами навчання в районах області.

– Спільно з галузевими департаментами ми провели розподіл цих субвенцій, який уже ухвалили депутати обласної ради на сесії, - повідомила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко. – Медичну субвенцію розподілили пропорційно між районами, виходячи з середнього фінансового показника на одного жителя області, освітню – на одного приведеного учня.

Окрім цього, депутати розподілили близько 49 мільйонів гривень субвенції, яка надійшла з держбюджету на проведення виборів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Із резервного фонду обласного бюджету виділили 99,786 тис.грн. Городищенському районному бюджету для запобігання надзвичайної ситуації, пов’язаної з аварійним станом опалювального котла у Вільшанській загальноосвітній школі. Із цього ж фонду виділили 250,480 тис.грн. Катеринопільському районному бюджету на запобігання виникнення аварійної ситуації через аварійний стан каналізаційно-насосної станції по вул.. Леніна в селищі міського типу Єрки.