Гроші Тулуба віддадуть учасникам АТО

21 жовтня 2015, 14:39
Тетяна Мартинова, «Вечірні Черкаси», № 42, 21 жовтня 2015 року

Кошти з фондів депутатів Черкаської облради, які не були освоєні протягом року, віддадуть на одноразову допомогу учасникам АТО. Таке рішення народні обранці ухвалили під час останнього пленарного засідання облради цього скликання.

– Кожного року в бюджеті передбачаються кошти для депутатських фондів. Це та сума, в межах якої обласні обранці можуть надавати матеріальну допомогу виборцям на своїх округах, – роз’яснює голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко. – Однак із ряду причин деякі депутати не освоїли ці кошти, тож залишилися гроші екс-голови Черкаської ОДА та чинного депутата облради Сергія Тулуба. Також ми маємо фінансовий резерв за рахунок оплати праці другого заступника голови Черкаської облради, бо я працювала з одним заступником, та кошти з депутатських фондів 4-х обласних обранців, які вийшли з обласної ради. Водночас до нас надійшло дуже багато звернень від учасників АТО, які потребують допомоги на лікування. Тому ми й вирішили – чому ці гроші мають пропадати?

Тож обласна рада на потреби натовців перерозподілила близько 100 тис.грн. Із них за вакантною посадою заступника голови обласної ради – 53 125 грн., резерв невикористаних коштів депутатів, які вибули, - 30 000 грн. та 14300 грн. Тулуба.