У Корсуні буде своя «Амстердам-арена»

25 вересня 2015, 13:46
Людмила Моренко, «Черкаський край», №76, 25 вересня 2015 року

Голова обласної ради Валентина Коваленко на Корсунь-Шевченківщині передусім оглядала об’єкти, що реконструюються.

У авторській О.А.Захаренка Сахнівській школі цікавилась роботою єдиного на Черкащині шкільного плавального басейну. Оскільки на його утримання витрачаються значні бюджетні кошти, прийняте рішення надавати охочим платні послуги, щоб хоч частково відшкодовувати затрати.

Директор Корсунь-Шевченківського професійного ліцею Олександр Вірченко звернувся до голови обласної ради з проханням підтримати їхній ліцей та вберегти від можливого об’єднання з одним із схожих навчальних закладів району. Валентина Коваленко запевнила, що ця інформація — лише чутки, але, якщо й постане така проблема, вона не-одмінно підтримає заклад у питанні збереження його самостійності. За останні п’ять років учні ліцею здобули 163 перемоги у районних олімпіадах та зайняли 50 призових місць в обласних олімпіадах і конкурсах-захистах Малої академії наук України.

Зустрілась голова облради з трудовим колективом Корсунь-Шевченківського історико-культурного заповідника. Його адміністрація зверталась до обласної ради з приводу аварійного стану труби котельні. І Валентина Михайлівна повідомила, що проблему знято: кошти на демонтаж та монтаж димової труби котельні надані з резервного фонду і виконавці готові приступити до роботи. Працівники заповідника цікавились, з яких джерел відбудеться збільшення заробітної плати працівників культури та порядком виплати індексації. На думку голови обласної ради, зростання зарплат має забезпечити Державний бюджет, а індексацію — місцевий.

У музеї історії Корсунь-Шевченківської битви Валентина Коваленко оглянула виставку, присвячену участі жителів району в Революції гідності та АТО.

Голова міської ради Олександр Гайдай ознайомив Валентину Коваленко із завершальним етапом реконструкції скверу ім.Т.Шевченка. Також вона побувала на стадіоні «Колос» та зустрілась із депутатом обласної ради Петром Євичем, який розповів про перспективи цієї спортивної споруди. Зараз тут завершується реконструкція за вимогами UEFA. У ній беруть участь і районна влада, і спонсори. За словами Петра Петровича, стадіон буде як «Баварія» в Мюхнені чи «Амстердам-арена». Його бере в оренду Федерація футболу України, зобов’язавшись забезпечити найсучасніше ігрове поле. Вивчається також питання створення на базі аграрного ліцею тренувальної бази. Вже у жовтні жителів Корсуня-Шевченківського чекає грандіозне спортивне свято на оновленому стадіоні.