У ході сесії обласної ради депутати заслухали звіт голови облдержадміністрації та ухвалили зміни до обласних програм

17 вересня 2015, 20:20
У ході сесії обласної ради депутати заслухали звіт голови облдержадміністрації та ухвалили зміни до обласних програм17 вересня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко провела засідання чергової 43-ої сесії обласної ради. У роботі пленарного засідання взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступники голови облдержадміністрації Юрій Сас та Віталій Коваль, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники районів, міські голови, члени регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, представники інших обласних установ й закладів, громадських організацій і засобів масової інформації.

У відведений час для оголошень голова обласної ради озвучила звернення представників ВО «Свобода» про вшанування депутата обласної ради, учасника військових подій на сході країни, який загинув під час захисту Донецького аеропорту, Анатолія Чупилка. Пам’ятні заходи відбудуться у його день народження – 27 вересня у м. Канів.У ході сесії обласної ради депутати заслухали звіт голови облдержадміністрації та ухвалили зміни до обласних програм

Зі своїми заявами і зверненнями виступили депутати Євген Муляров, Олександр Лошков, Максим Колісник, Віталій Полях та представники громадських організацій і трудових колективів установ.

Після затвердження порядку денного роботи депутати заслухали звіт голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка про виконання програм економічного і соціального розвитку Черкаської області та делегованих обласною радою повноважень. Доповідаючи, Юрій Олегович зупинився на ряду питань життєдіяльності області у звітному періоді, зокрема поінформував про: зроблені кроки для забезпечення зменшення дефіциту обласного бюджету; зменшення тиску на бізнес та сприяння залучення інвестицій в економіку Черкащини; здійснення заходів щодо вирішення питань у сфері земельних відносин; впровадження реформи децентралізації влади та прозвітував про вирішення питань цивільного захисту та безпеки громадян, підвищення обороноздатності та соціального захисту бійців АТО, розміщення і соціального обслуговування внутрішньо переміщених осіб тощо.У ході сесії обласної ради депутати заслухали звіт голови облдержадміністрації та ухвалили зміни до обласних програм

Додаткові запитання голові облдержадміністрації поставили депутати Таїсія Руснак та Олександр Лошков. Також під час обговорення виступили Іван Костогриз, Любов Майборода, Віктор Беззубенко, Михайло Мушієк, Олександр Турчиняк та Олександр Олійник.

Наступним питанням депутати схвалили зміни до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки щодо надання одноразової матеріальної допомоги працівникам правоохоронних органів, постраждалих під час подій біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 року, до обласної Програми розвитку паліативної допомоги на 2015-2020 роки та підтримали запропоновані зміни до обласного бюджету на 2015 рік.

У ході сесії обласної ради депутати заслухали звіт голови облдержадміністрації та ухвалили зміни до обласних програмУхвалені питання управління майном комунальної обласної комунальної власності: про внесення змін до рішення обласної ради «Про завершення будівництва об’єкта обласної комунальної власності» та про незавершене будівництво об’єктів та укладання договору ( недобудовані приміщення КП «Черкаський геріатричний пансіонат Черкаської обласної ради»); про погодження доповнення до плану санації КП «Облпаливо» Черкаської обласної ради та про внесення змін до рішення обласної ради «Про погодження плану санації КП «Облпаливо» Черкаської обласної ради»; про наміри передати в оренду цілісний майновий комплекс обласного КП «Фармація».

У зв’язку з відсутністю кворуму при розгляді інших питань, депутати вирішили продовжити розгляд питань порядку денного під час ІІ пленарного засідання 43-ої сесії обласної ради.