Депутати розглянули низку питань управління майном обласної комунальної власності та ухвалили звернення до керівництва держави

17 вересня 2015, 18:22
Депутати розглянули низку питань управління майном обласної комунальної власності та ухвалили звернення до керівництва держави17 вересня відбулося друге пленарне засідання сорок другої сесії обласної ради. Його провела голова обласної ради Валентина Коваленко.
Спочатку депутати розглянули низку питань управління майном обласної комунальної власності. Народні обранці підтримали часткове звільнення від сплати надходжень від орендної плати до загального фонду обласного бюджету Черкаського обласного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка.
На початку сесії до зали увійшла група представників обласного драматичного театру з плакатами, на яких були заклики до депутатів звернути увагу на проблеми закладу. У роботі сесії була оголошена перерва, під час якої було надане слово для виступу представникам театру. Вони повідомили, що вже створений благодійний фонд, куди можна перераховувати пожертви на ремонт постраждалого від пожежі театру. Актриси Наталія Мамалига і Наталія Вігран також виступили із претензіями до роботи в.о. художнього керівника Сергія Проскурні. Вони попросили депутатів звільнити Проскурню та поновити на посаді відстороненого днями директора театру Володимира Осипова.
Депутати розглянули низку питань управління майном обласної комунальної власності та ухвалили звернення до керівництва державиПро неможливість виконання цих вимог працівникам культури пояснив заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, натомість пообіцяв усебічну підтримку закладу з боку влади. Слово взяв в.о. художнього керівника Сергій Проскурня і повідомив, що вже написав заяву на звільнення з посади. Риску дискусії підвела голова обласної ради Валентина Коваленко. Вона запевнила, що на посаду директора і художнього керівника закладу призначать людей лише на конкурсній основі.
Після цього сесія продовжила свою роботу. Народні обранці проголосували за зміну найменування та затвердження Статуту Корсунь-Шевченківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради та Черкаської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради.
Депутати підтримали питання про реорганізацію КЗ «Обласний дитячий санаторій «Зміна» Черкаської обласної ради шляхом злиття з КЗ «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Черкаської обласної ради та за передачу майна КЗ «Обласний дитячий санаторій «Зміна» Черкаської обласної ради. Під час розгляду питання депутати Анатолій Ліпкан, Оксана Криницька та Віктор Беззубенко зробили зауваження щодо поведінки директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Михайла Лобаса.
Депутати розглянули низку питань управління майном обласної комунальної власності та ухвалили звернення до керівництва державиПісля цього депутати передали аптеку №28 у власність територіальної громади с.Моринці Звенигородського району та підтримали встановлення пільгової орендної плати Черкаському регіональному управлінню Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».
Розглянули народні обранці і декілька кадрових питань. Вони продовжили на три роки термін дії контракту з Тетяною Артеменко на посаді директора Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру, призначили Сергія Шевчука на посаду директора КЗ «Черкаський геріатричний пансіонат «Черкаської обласної ради», а на посаду головного лікаря КЗ «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Черкаської обласної ради – Ірину Бойченко.
Також на сесії депутати проголосували за перейменування двох населених пунктів Драбівського району: села Ленінське на Богданівку, селища Радгоспне на Квітневе.
Депутати розглянули низку питань управління майном обласної комунальної власності та ухвалили звернення до керівництва державиНе набрали необхідної кількості голосів питання про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування заступнику голови Громадської ради при ОДА Даниїлу Майорову та про клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України голови Смілянської районної ради Василя Латенка.
Депутати виправили технічну помилку у рішенні обласної ради від 28.08.2009 № 28-13/V «Про зміну меж села Червона Слобода Черкаського району».
Депутати розглянули низку питань управління майном обласної комунальної власності та ухвалили звернення до керівництва державиНаприкінці пленарного засідання було підтримано кілька звернень до центральних органів влади: щодо збільшення видатків на гемодіаліз та виділення цільових коштів на лікування хворих методом гемодіалізу в Черкаській області; щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні та збереження чинної системи оподаткування сільськогосподарських товаровиробників.